Hava Durumu

Bursa'da sağlık hizmetlerinde ortaya çıkan tablo skandala yol açtı

Bursa, 2013 yılı verilerine göre 4 bin 147 doktorla sağlıkta sınıfta kaldı. Bir hekime düşen ortalama hasta sayısı 648 olarak belirlendi. Bursa’nın Türkiye sıralamasındaki yeri de oldukça kötü durumda.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2014 08:32
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2014 08:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da sağlık hizmetlerinde ortaya çıkan tablo skandala yol açtı

Kişi başına düşen hekim sayısında İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illerin gerisinde kalarak 25. sırada yer alan Bursa, pratisyen hekim sayısında 72’nci, Uz. Dr. sayısında ise 21’inci sırada.  

Acil servisler doldu taştı. 2013 yılında 2 milyon 790 bin kişi soluğu acilde aldı. Tabip Odası Başkanı Kayıhan Pala, “Acil servise başvuranların yüzde 75’i, acil müdahale edilmesi gereken hastalar arasında değil” dedi.

Kişi başına düşen hekim sayısında İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illerin gerisinde kalarak 25. sırada yer alan Bursa, pratisyen hekim sayısında 72’inci, uzman hekim sayısında ise 21’nci sırada kendine yer buldu. Sağlıkta yaşanan bu olumsuz tablo, yaşanan sıkıntılara da davetiye çıkarıyor.  Geçtiğimiz yılın verilerine göre Bursa’da doktor sayısı 4 bin 147, bir hekime düşen ortalama hasta sayısı ise 648 olarak belirlendi. Hal böyle olunca sağlık hizmeti alımlarında ciddi sıkıntılar da yaşanıyor.

ACİLLER DOLDU TAŞTI

Öte yandan Bursa’da acil servisler doldu taştı. Bursalıların yıllık acil servise başvurma oranı neredeyse ortalama nüfus kadar. Geçtiğimiz yıl 2 milyon 790 bin kişi acil servise başvuruda bulundu. Acil serviste hizmet eden bir doktorun günlük ortalama baktığı hasta sayısı ise yüzü buluyor. Özellikle kış mevsiminde, gribal enfeksiyon salgınlarında bu rakam daha da artıyor. Sayıları yorumlayan Bursa Tabip Odası Başkanı Kayıhan Pala, “Batılı ülkelere oranla bizim acil servise başvurma oranımız çok yüksek. Asıl sorun ise acil servise başvuranların yüzde 75’inin acil müdahale edilmesi gereken hastalar arasında olmaması” dedi.

‘HİZMET VERİLEMİYOR’

Bir doktorun ortalama 20 dakikasını bir hastaya ayırması gerektiğini dile getiren Pala, “Yıllardır bu konuya dikkat çekmeye çalışıyoruz. Bunlar, Bursa’ya yakışmayan veriler. Doktor fazla sayıda hastaya bakınca doğru teşhisi koyması da zorlaşıyor. Bu konuya acilen çözüm bulunması gerekiyor” diye konuştu. (Fatmagül BAYRAM'ın ÖZEL HABERİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.