Hava Durumu

Bursa'da Şahin Yılmaz İlkokulu, Avrupa ve Ulusal Kalite etiketi aldı

2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Şahin Yılmaz İlkokulu'nda yürütülen e twinning projeleri, Avrupa ve Ulusal Kalite etiketine layık görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2020 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2020 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Şahin Yılmaz İlkokulu, Avrupa ve Ulusal Kalite etiketi aldı

Şahin Yılmaz İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Nuray Güçer ve İngilizce Öğretmeni Emine Kırbulut, Ulusal ve Avrupa kalite etiketi alarak okullarının adını e-Twinning Avrupa kalitesi alan okullar listesine yazdırdılar.

Anasınıfı Öğretmeni Nuray Güçer'in ortağı olduğu 'Minik Kaşifler Kodluyor' projesinde anasınıfı öğrencileri 21. Yüzyıl becerilerinden olan kodlama ve analitik düşünme becerileri kazandı. Küçük yaşlarda kodlamanın temeli olan analitik düşünme becerisi, duyu motor oyunları ve bilgisayarsız kodlama çalışmalarının yanı sıra öğrenciler code.org sitesine üye yapılarak bilgisayarlı kodlamanın bir basamağınıdaha tamamladılar. Sırbistan, Ukrayna , Yunanistan ve Türkiye'den öğretmenlerin katılımı ile uygulanan proje Avrupa kalite etiketi ile ödüllendirildi.

Yine Anasınıfı Öğretmeni Nuray Güçer'in ortağı olduğu erken çocuklukta matematik öğrenimini destekleyen 'Materyaller ile Matematik' projesi çocuklara matematiği oyunlaştırarak sevdiren ve kalıcı öğrenmenin yaparak ve yaşayarak kazanıldığı proje ulusal kalite etiketi ile ödüllendirildi.

İngilizce öğretmeni Emine Kırbulut'un kuruculuğunu yaptığı 'Learn'nTeach' projesinde öğrencilerin okulda öğrendikleri İngilizce kelime ve yapıları evde anne, baba ve kardeşlerine öğretmeleri yolu ile İngilizceyi günlük hayatlarına indirgemelerini sağlamak amaçlandı. Hayata geçirilen proje Ulusal Kalite Etiketi aldı.

Şahin Yılmaz İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Nuray Güçer ve İngilizce Öğretmeni Emine Kırbulut'a kalite etiketi belgeleri Okul Müdürü Ergül Akpınar tarafından takdim edildi.

Şahin Yılmaz İlkokulu, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin ortak olduğu "Okulun Ötesinde" adlı AB projesi de Ulusal Ajans tarafından onaylanmıştı.

Çocukların teknolojiyi kullanarak nasıl üretebileceklerinin yanında güvenli ahlaki ve etik değerleri özümseyerek, bilimsel araştırma yöntemleriyle belirlediği süreci öğretmenleriyle birlikte değerlendirerek ürün ortaya koyan "Harezmi Eğitim Modeli" de Şahin Yılmaz İlkokulu'nda uygulanan projeler arasında.

Şahin Yılmaz İlkokulu Eko-Okul Projesi ile de öğrencilerine çevre bilinci vermeye devam ediyor. Okul uyguladığı birbirinden farklı projelerin yanı sıra öğrenci bazında yaptığı çalışmalarla da eğitimde yeni bakış açıları yaratmaya devam ediyor.

Ayrıca okulu yaptıran Şahin Yılmaz ve Yılmaz Sünger Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Yılmaz maddi ve manevi olarak okula destek vermekte. Öte yandan tam gün eğitime geçiş sürecinde 5 adet ek dersliğin düzenlemesini yaptırarak, başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere de destek sağlayarak okula destekleri devam etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.