Hava Durumu

Bursa'da Sakatlar Derneği'nden esnafa teşekkür

Türkiye Sakatlar derneği Orhangazi Şube Başkanı Emrullah Akçay ve yönetim kurulu üyeleri Orhangazi Belediyesi'nin başlatmış olduğu kaldırım işgaline yönelik çalışmalara destek veren başta esnaf sanatkarlar odasına ve ona bağlı esnaflarımıza ilçemizde yaşayan 2245 engelli kardeşimiz adına teşekkür ederek yapılan uygulamayı desteklediklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2019 08:37
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2019 08:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Sakatlar Derneği'nden esnafa teşekkür

Sakatlar Derneği Orhangazi Şube Başkanı Emrullah Akçay, kaldırımların yayaların kullanma hakkı olduğunu ve özellikle tekerlekli sandalyeye mahkum hayatını idame ettiren kardeşlerimizin kaldırımları özgürce kullanabilmeleri gerektiğini ifade etti. Görme engelli kardeşlerimiz için kaldırımlardaki sarı şeritlerin ihlal edilmesi sağlıklı bireyler için çok önem taşımayabileceğini ancak görme engellilerin beyaz bastonları ile bu sarı çizgiyi takip ederek hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştırmış olduklarını ifade eden Akçay, "Kaldırım işgallerinin sonlandırılmasına destek veren esnaflarımıza bir kez daha engelli kardeşlerim adına teşekkür ediyorum diyerek aynı duyarlılığın kaldırımların giriş çıkışlarının önlerini ve engelli araç park yerlerini ihlal eden araç sahiplerinden de bekliyoruz." dedi.

Dernek başkanı Akçay, araç sahiplerine de çağrıda bulunarak, "Lütfen araçlarınızı kaldırımların giriş çıkışlarının önündeki rampaların önüne bırakmayın tekerlekli sandalyeli bir kardeşimiz kaldırıma sandalyesi ile çıkmak yada inmek istediğinde özgürce hareket etsin. Hayatları kolaylaştırın. Bu güzel davranış hem insani hem de İslami bir görevdir." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.