Hava Durumu

Bursa'da şampiyon kulaçlar bu havuzda yetişecek

Gençleri spora teşvik eden Büyükşehir Belediyesi tarafından İnegöl'e kazandırılacak 'Mahmudiye Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun temeli törenle atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2018 19:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2018 19:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da şampiyon kulaçlar bu havuzda yetişecek

Büyükşehir Belediyesi'nin, İnegöl'e kazandıracağı ve geleceğin şampiyon sporcularını yetiştirecek olan 'Mahmudiye Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun temeli törenle atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, törende yaptığı konuşmada, tesisin ilçeye değer katacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin 17 ilçede uygulanan projelerle, Bursa'nın kalkınmasına güç verdiğini anlatan Başkan Aktaş, gençlerin daha sağlıklı ve sporcu bir nesil olarak yetişmesi hedefiyle ilçelere tesisler kazandırdıklarını dile getirdi.
'İnegöl Mahmudiye Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun da özellikli spor tesislerinden biri olacağını dile getiren Başkan Aktaş, "Bursa'da ve İnegöl'de pek çok hizmetler gerçekleşiyor. Tesisimiz ilçemize hayırlı olsun. İlçede ihtiyaç duyulan yüzme havuzu artık yapılıyor, 12 ay boyunca yaz ve kış spor okullarının çalışmalarını yapabileceği tesisi vatandaşların hizmetine sunacak olmanın heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu.
Tesisin Kasım veya Aralık gibi kullanıma açılmasının planlandığını ifade eden Başkan Aktaş, "İnegöl, güzellikleri hak ediyor. Bursa'nın ilçelerinin ayrı ayrı özellikleri var. Günden güne ihtiyaçlar doğrultusunda güzel işlere imza atıldığını hep birlikte göreceğiz" dedi.

Yarı olimpik

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da ilçeye desteklerini esirgemeyen Başkan Aktaş'a teşekkür etti. İnegöl Kaymakamı Ali Akça ile AK Parti İl Başkan Yardımcısı Bülent Temelli ve AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Ersan'ın da katıldığı programda, konuşmaların ardından tesisin temeline ilk harç döküldü.
Mahmudiye'de 1450 metrekarelik bir alanda inşa edilen tesiste, 12,5 x 25 metre ebatlarında yüzme havuzu yer alacak. Bodrum katında tesisat birimleri, zemin katta ise çok amaçlı salon, yönetim odası, soyunma ve antrenör odaları ile mutfak bulunacak. Havuzun çatısı, açılır- kapanır olarak tasarlandı. Bu sayede havuz hem yaz hem kış aylarında rahatlıkla kullanılabilecek. Tesis tamamlandığında önemli spor organizasyonlarına İnegöl'den de sporcular gönderilecek. Çalışmaların bu yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.