Hava Durumu

Bursa'da şaşkınlık yaratan olay! Bir bakan bir daha bakıyor

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde bir iş merkezinin çatısındaki minare görenleri şaşırtırken, minarenin yarısının boşlukta durması ise korkuya sebep oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2015 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2015 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da şaşkınlık yaratan olay!  Bir bakan bir daha bakıyor
Osmangazi'de iş yerlerinin olduğu binanın çatısındaki küçük minare görenleri hayrete düşürüyor. İş merkezindeki Ulu Çarşı Mescidi'nin 25 yıldan bu yana hizmet verdiği, çatıdaki minarenin ise önceden kötü durumda olduğu, boya ve bakım yapılarak onarıldığı belirtiliyor. Minarenin büyük bir bölümünün boşlukta kalmasına anlam verilemezken, yeşil beyaz renklere boyanan minare dikkatleri de üzerine çekiyor.

İş merkezi esnaflarından Rasim Saygın, minareye ilginin yoğun olduğunu belirterek, “İş hanı kurulduğundan bu yana bu minare var. Başka şehirlerde böyle bir minare göremezsiniz. Minare çok kötüydü, cami imamı öncülük ederek boyadılar ve güzelleştirdiler. Mescit iş hanının en alt katında” dedi.



Cami cemaatinden İsmail Öztürk ise çatıdaki minarenin boşlukta olması sebebiyle insanların korktuğunu ifade ederek, “Minarenin durumunu belediyeye sormak lazım. Burası Türkiye. Her şey yapılmış zamanında. Sen düzeltmeye kalksan düzeltemezsin” diye konuştu.

Zemin katıyla birlikte 5 kattan oluşan iş hanının altında bulunan mescidin bahçesine kurulan şadırvanın gösterişi de ilgi çekiyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.