Hava Durumu

Bursa'da şehitlikte hüzünlü bayram

Bursa'da şehit yakınları, Pınarbaşı Garnizon Şehitliği'nde yatan evlatlarını, eşlerini, torunlarını ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da şehitlikte hüzünlü bayram
Pınarbaşı Şehitliği'ne sabah saatlerinden itibaren gelen şehit yakınları, gözyaşları içinde mezarları ziyaret etti. Mezarların başında Kur'an-ı Kerim okuyan, kabirlerin taşlarını yıkayan şehit yakınları, dua etti.

Şehit Piyade Er Tahsin Şen'in ağabeyi Sunay Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her bayram arifesinde mezarlığa kardeşinin yanına geldiğini söyledi.

Kardeşinin 2001'de Şırnak'ta şehit olduğunu hatırlatan Şen, "15 yıl geçit. Her sene bayramlarda, arife günlerinde annemle şehitliğe bayramlaşmaya geliyoruz. Bayramlaşmayı ilk önce kardeşimle yapıyoruz." dedi.

Şen, şehit haberleriyle acılarının tazelendiğini dile getirerek, "Bunu yaşayan bilir. Ateş düştüğü yeri yakar. Çok üzülüyoruz. Aynı acıyı biz de yaşadık. Hala onunla yaşamaya devam ediyoruz. Çok zor. Allah tüm şehit ailelerine sabır versin. Şehitler zaten cennette. Onların yeri belli. Allah bize de o mertebeleri nasip etsin." diye konuştu.

Terörün Türkiye'ye bölmeyi amaçladığını dile getiren Şen, "Ülkemizi bölmeye çalışıyorlar ama başaramayacaklar. Çünkü bizim gibi düşünen çok insan var. Onlar amacına ulaşamayacak." ifadelerini kullandı.

Anne Safiye Şen de şehit oğlunun, Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç ettikleri dönemde 10 yaşında olduğunu hatırlattı.

Oğluyla yüz yüze en son şehit olmadan 6 ay önce görüştüklerini aktaran Şen, "Oğluma hasretlik çekerken şehit haberini aldım. Ne söyleyeyim. Acılarım çok büyük. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Bu şehitler son olsun artık. Terör olayları bitsin. Anneler babalar ağlamasın. Bu acılar çok büyük. Hayat devam ediyor. Devlet bölünmez." ifadelerini kullandı.

Şehit er Yılmaz Halis'in ağabeyi Mehmet Halis de kardeşinin Siirt'te şehit düştüğünü anımsatarak, "Vatan sağ olsun. Vatan için canımızı her zaman vermeye hazırız. Allah zalimlere hiçbir zaman fırsat vermesin. Bu ülkeyi bölünmek isteyenlere de Allah fırsat vermesin." dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.