Hava Durumu

Bursa'da sel ve heyelan felaketinin boyutu hava aydınlanınca ortaya çıktı

Bursa'da sel ve heyelanın sebep olduğu maddi hasar, gün aydınlanınca ortaya çıktı. Bursa- Orhaneli karayolu güvenlik gerekçesiyle ulaşıma kapatıldı. Yetkililer, sel ve heyelanın neden olduğu hasarın tespiti için çalışma başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2018 08:23
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2018 08:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da sel ve heyelan felaketinin boyutu hava aydınlanınca ortaya çıktı

Sel ile selin sürüklediği taş ve toprak yığınları nedeniyle trafiğe kapanan Bursa-Orhaneli karayolunda ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Kırsal Doğancı ile Misi mahalleleri arasındaki bölgede şiddetli yağışın ardından meydana gelen sel nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı Bursa-Orhaneli karayolunda ekipler aralıksız çalışıyor.

Bölgedeki İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri kapanan yolları iş makineleriyle toprak yığınlarından temizleyerek kademeli olarak yolu trafiğe açıyor.

Vatandaşların mahsur kaldığı kırsal Doğancı Mahallesi'ne ulaşıldı. Mahallenin girişine kadar olan kısım iş makineleriyle temizlenerek araçların gidiş yolu açıldı.

YOL, GÜVENLİK GEREKÇESİYLE ULAŞIMA KAPATILDI

Devlet Su İşleri, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve BUSKİ'ye ait yaklaşık 50 iş makinesi, kapanan yolu açmak için çalışma başlattı. Sabaha kadar süren çalışmalarla yol kısmen ulaşıma açıldı. Ancak Bursa-Orhaneli karayolu, yeni bir heyelan tehlikesine karşı ulaşıma kapatıldı. Jandarma ve trafik ekipleri, sürücüleri alternatif yollara yönlendirdi.

TARIM ARAZİLERİ SU ALTINDA KALDI

Heyelan altında kalan 5 aracın çıkarılması ve yolun trafiğe açılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Sağanak ve dolu nedeniyle bölgedeki meyve ve sebze bahçeleri de zarar gördü. Ekili birçok tarım arazisi, su altında kaldı.

PARA VE ZİYNET EŞYALARI GİTTİ

Selde, Bursa-Orhaneli karayolu üzerindeki merkez Nilüfer ilçesine bağlı Doğancı köyünde çok sayıda evi su bastı, iki evin duvarı çöktü. Selde evi kullanılmaz hale gelen Hasan Yıldız (67) ağlayarak, "Perişan oldum. Evim kullanılamaz hale geldi. Biriktirdiğim 3 bin TL'ye yakın para ve bir miktar ziynet eşyaları da sel suları ile gitti. Ne yapacağımızı, nerede kalacağımızı bu işin altından nasıl çıkacağımızı bilmiyorum" dedi.

Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı 800 haneli Taşpınar köyünde ise 3 koyun telef oldu birçok evde su baskınları yaşandı.

METREKAREYE 50 KİLOGRAM YAĞMUR DÜŞTÜ

DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Uludağ'da metrekareye en az 50 kilogram yağmur düştüğünü, sağanak sırasında Bursa- Orhaneli karayolunun 5 ayrı noktasında heyelan meydana geldiğini açıkladı. Açıklamada, "Saat 02.00 itibari ile mahsur kalanlar kurtarıldı. Yol kısmen açıldı. Yaşanabilecek tehlike nedeniyle karayolu kapatıldı. Sevindirici olan can kaybının olmaması" denildi.

Yetkililer, sel ve heyelan felaketinin ardından bölgede hasar tespiti için çalışma başlattı.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.