Hava Durumu

Bursa'da servis kazasında hayatını kaybeden genç anne hamile çıktı!

Bursa'nın Gemlik ilçesinde yağan yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda işçi midibüsü kontrolden çıkarak direksiyon hakimiyetini kaybetti. Direksiyon hakimiyetini kaybederek takla atan midibüs şarampole devrildi. Midibüste bulunan 28 işçiden 26 yaşındaki İlknur Tepeç Kaya sıkıştığı yerde hayatını kaybederken genç kadının 4 aylık hamile olduğu öğrenildi. Kazada yaklaşık 20 kişi yaralandı. öte yandan midibüs sürücüsü İbrahim S., dikkatsiz ve tedbirsiz davrandığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2021 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2021 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da servis kazasında hayatını kaybeden genç anne hamile çıktı!

Kaza, Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Serbest Bölgesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre göre, İbrahim S., idaresindeki 16 S 2837 plakalı midibüs aracı yağan yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Kontrolden çıkan midibüs aracını diğer araçlara çarpmadan takla atarak şarampole devrildi. İhbar üzerine olay yerine çok sağlık itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

İtfaiye yardımı ile çıkartılan yaralılar sağlık ekiplerine teslim edildi. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı. 28 işçiden 26 yaşındaki İlknur Tepeç Kaya sıkıştığı yerde hayatını kaybederken, yaklaşık 20 kişinin ise yaralı olduğu öğrenildi.

HAYATINI KAYBEDEN KADIN HAMİLEYMİŞ

Hayatını kaybeden hamile kadının evli bir çocuklu olduğu öğrenildi. Sürücü gözaltına alınırken, polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

"HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATACAĞIM"

Adli Tıp Kurumu önünde gazetecilere konuşan ölen kadının eşi Furkan Kaya, eşiyle aynı fabrikada çalıştığını anlattı.

Cenaze işlemlerinin yapıldığı Bursa Adli Tıp Kurumu'nda bekleyen Pepeç, "Rahmetli eşimle aynı fabrikada çalışıyoruz, o 2 aylık hamile olduğu için gündüz çalışıyor, ben de vardiyalı çalışıyorum. O şoföre 2 gün önce klimaların çalışmadığını söyledim o da bana aracın bakım zamanının geldiğini, ancak araç sahibinin bakım masrafı yüksek olduğu için bakım yaptırmadığını söyledi. Bir gece önce de Dürdane rampasında TIR'a çarpmadan son anda kurtulmuş, arkadaşlarım anlattı. Sabah fabrikadaydım, bizim fabrikanın servislerinden birinin kaza yaptığını söylediler, korktum, İlknur'u aradım açmadı, defalarca aradım. Yine açmayınca servisteki başka bir arkadaşı aradım o da açmayınca eşimin bulunduğu servisin kaza yaptığını anladım. Hemen olay yerine gittim. Hukuk mücadelesi başlatacağım" dedi.

SÜRÜCÜ GÖZALTINA ALINDI

Kazanın ardından gözaltına alınan servis sürücüsü ise Gemlik Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Sürücünün ilk ifadesinde, olayın bir anda geliştiğini, aracın kayması nedeniyle kontrolü kaybettiğini ve refüje vurduktan sonra toparlayamadığını, hızını fark edemediğini söylediği öğrenildi.

İŞTE OLAY YERİNDEN TÜM KARELER...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.