Hava Durumu

Bursa'da şoke eden olay! Simit tezgahında tarihi eser sattı

Bursa’da Arkeoloji ve tarihi eser müzesinden aldığı belge ile koleksiyonculuk yapan U.Y. (25) Mudanya sahilinde simit tablasına kağıda sarıp koyduğu Roma dönemine ait tarihi eserleri satarken yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2015 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2015 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da şoke eden olay! Simit tezgahında tarihi eser sattı
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Çalışma Belgeli koleksiyoncu U.Y.’nin il dışından gelen bazı kişilere tarihi eser satacağı bilgisine ulaşan Bursa polisi şahsı takibe aldı.

Mudanya sahilinde bekleyen isimlerinin T.Y., C.K., ve S.A. olduğu öğrenilen diğer 3 kişinin yanına gelen U.Y. Simit tablasında kağıtlara sarılı olarak getirdiği tarihi eserleri şahıslara teslim ederken polis tarafından yakalandı. Gözaltına alınan 4 kişi emniyet müdürlüğüne götürüldü.



Pazarlık sırasında ve daha sonra şahıslara ait oldukları belirlenen evlerde ve araçlarında yapılan aramalarda Roma dönemine ait oldukları müze tarafından tespit edilen 1 adet kanatlı melek motifli kandil, 1 adet kalkanlı erkek figürü, ile çok sayıda toprak gözyaşı şişesi, çanak ve sürahi ele geçirildi. İfadeleri tamamlanan 4 kişi Adli makamlara sevkedildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.