Hava Durumu

Bursa'da stok sıkıntısı yok

Bursa PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Kılıç, Bursa'da bir çok zincir market olduğunu belirterek rekabetin fahiş fiyatın önüne geçeceğini söyledi. Kılıç Bursa'da stok sıkıntısının da bulunmadığını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2020 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2020 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da stok sıkıntısı yok

HABER/ Seray Saygılıoğlu

Bursa Perakendeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Kılıç, koronovirüs salgını endişesiyle gıda ve hilyen ürünlerine talebin artmasını değerlendirdi. Kılıç konuyla ilgili, "Farklı kentlerde gıda stoğu yapıldığını gözlemlemekteyiz. Ancak Bursa'da henüz böyle bir durum ile karşılaşmadık" dedi. Haşim Kılıç, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'de yeni tip corona virüs tespitinin ilk kez yapıldığına dair açıklaması sonrası gıdadaki fiyat artışlarına ve mevcut stok durumuna ilişkin yaptığı değerlendirmede, Bursa'da başta temel gıda ve hijyen ürünleri olmak üzere stokların fazlasıyla yeterli olduğunu vurguladı. Kılıç, gerek market raflarında gerek depolardaki ürünlerin artan talebe cevap verebilecek düzeyde olduğunu ve insanların panik yapmadan, bilinçli bir şekilde alışverişlerine devam edebileceğini belirtti.

REKABET ARTIŞI ÖNLÜYOR

Perakende piyasasında fiyat artışlarına değinen Kılıç, "Rekabet büyük olduğu için fiyatlarda çok büyük bir artış yok. Sadece bazı temizlik malzemelerinde sınırı bir artış olabilir. Ama diğer ürünlerde artış yok. Bursa'da market sayısı çok olduğu için hiçbir zaman fahiş bir fiyat artışı olmaz. Rekabet, uygun fiyatı beraberinde getiriyor. Vatandaşlardan tek isteğimiz ihtiyaçlarından daha fazla ürün talebinde bulunmamaları. Evlerde stok yapma düşüncesinden vazgeçilmesi gerekiyor. Çünkü havaların ısınmaya başlamasıyla beraber, çok sayıda üründe bozulma yaşanacaktır" şeklinde konuştu. Konuya ilişkin gerekli toplantıları üyelerle birlikte yaptıklarını altını çizen Kılıç, Salgının artması ihtimaline karşı hazırlık yaptıklarını ifade etti. Bu haber bursahakimiyet.com.tr den alınmıştır.

İHTİYACINIZ KADAR ALIN

Gıda stoku yapılması hususunda Türkiye genelinde ölçünün biraz kaçırıldığını düşünen Kılıç,

"Halkımızın özellikle bakliyat ürünlerini ihtiyaçlarından fazla alarak stok yapması hem kendi sağlıkları hem de ekonomileri açısından yanlış bir davranış. Bakliyat ürünleri sıcak havalarda bozulması muhtemel gıdalar arasında yer alıyor. Bu süreçte alışverişlerimizi her zaman olduğu gibi, ihtiyaçlarımız doğrultusunda gerçekleştirmek en doğru davranış olacaktır. Aksi durumda bu aşırı talep fırsatçılara yarayacak, dolaylı olarak enflasyon artışına dahi sebep olacaktır. Ülkemizin gıda ile ilgili üretim hacmi ve kapasitesi taleplerimizi karşılayacak düzeydedir. Halk olarak sakin ve ihtiyatlı kalarak en az zararla bu salgının üstesinden geleceğimize inanıyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.