Hava Durumu

Bursa'da, tarihi camiler restore ediliyor

Bursa'da, tarihi camilerin restorasyonuna devam ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2012 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2012 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da, tarihi camiler restore ediliyor
Bursa Valisi Şahabettin Harput, kısa süre önce restorasyonuna başlanan Muradiye Camisi ile restorasyonu Ramazan ayına bitmesi planlanan Hamzabey Camisi'nde incelemelerde bulundu. Vali Harput, Muradiye Camisi'ndeki restorasyonun da yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Restorasyonu İl Özel İdaresi tarafından başlatılan Muradiye Camisi'nde inceleme yapan Bursa Valisi Şahabettin Harput, son durum hakkında bilgi aldı. Muradiye Camisi'nin Türkiye'deki en ihtişamlı külliyelerden birine sahip olduğunu belirten Vali Harput, "İki yıldır bu proje üzerinde çalışıyoruz. Türbelerin ve camilerin restorasyon projelerini yaptık. Türbelerin restorasyon projelendirmesini 250 bin TL'ye bitirip büyükşehire devrettik. Camilerin projesini İl Özel İdaresi ve valiliğin bütçesiyle ihaleye çıkarttık. Müteahhit firma caminin restoresini en güzel şekilde yapıyor. Camiyi eski haline getirip kültürümüze yeniden kazandıracağız. Caminin duvarlarında belli çatlama oldu. İç dekorasyonunda, yazı, süsleme ve resimlerinde kaybolmalar meydana geldi. Caminin bazı bölümleri kullanılamaz hale geldi. Camideki çiniler 600 yıllık ve dünyada benzeri yok. İnşallah restorasyonu yıl sonuna kadar tamamlamış olacağız" dedi.


Muradiye Camisi'ndeki incelemelerin ardından Hamzabey'e geçen Vali Harput, oradaki restorasyon çalışmalarını da inceledi. Kara Mustafa Bey ve Hamzabey türbelerindeki restorasyonu inceleyen Harput, dua etti. Vali Harput, restorasyon işini yapan müteahhit firmanın sorumlusundan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmaların hızla ilerlediğini belirten Vali Harput, "Camileri restore ederken hüzünle karşılaşıyoruz. Yıllar önce sıvı ile kapatılmış. Caminin herhangi riske düşmemesi için emniyete alıyoruz. Süslemesi ve fonksiyon bakımından tahrip olan kesimlerinin yeniden tamir edilmesi söz konusudur. Hızlı şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Camiyi ramazanda açmak istiyoruz. Uzun zamandır çalışıyoruz" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.