Hava Durumu

Bursa'da tarihi çarşırda yangın dehşeti!

Bursa’da küçük bir çocuk tarihi çarşıyı yaktı. Hırsızlık yapmaya geldiği iddia edilen yaşı küçük çocuk, iş yerinin iplerini çakmakla yakmak isterken yangın çıkarttı. Kısa sürede alev topuna dönen tarihi çarşının yanma anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2015 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2015 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Edinilen bilgiye göre, Tarihi Tuz Pazarı Çarşısında gece geç saatlerde yangın çıktı. Hırsızlık yapmak için çarşıya gelen bir çocuk dükkanın iplerini çözmek için çakmak kullandı. Uzun uğraşlar sonucunda ipleri çözemeyen 12 yaşlarındaki çocuk çarşıdan ayrıldı.

BİR TARİHİN YOK OLDUĞU YANGININ GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

\\\"\\\"

Kısa bir süre sonra eşyaların alev almasıyla çarşıda yangın çıktı. Yaklaşık 10 iş yerinin hasar gördüğü yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Ekipler uzun uğraşlar sonucunda yangını kontrol altına aldı.

\\\"\\\"

İŞ YERİ SAHİPLERİ DÜKKANLARINI KONTROL ETTİ

Yangının faturası sabah saatlerinde yapılan temizlikle bir kez daha ortaya çıktı. Osmangazi Belediyesi Temizlik ekipleri, tarihi çarşıda temizlik yaptı. İş yeri sahipleri ise, dükkanlarını kontrol ederek, içeride sağlam malzemeleri topladı.

\\\"\\\"

O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA

Öte yandan yangın tarihi çarşının güvenlik kameralarına yansıdı. Gece saatlerinde çarşıya gelen çocuğun iş yerlerinin önünde oyalandığı görülüyor. Çocuğun ayrılmasından kısa bir süre sonra yangın çıkıyor.

\\\"\\\"

Tuz Pazarı Koruma Derneği Başkanı Erol Çağlayan, “12 yaşlarındaki bir çocuk hırsızlık yapmak amacıyla ipi kesip, açıkta olan tezgahta bir şey almak istiyor. Çakmakla oynayınca her yer sentetik malzeme olduğu için yangın çıktı. Burada kademe kademe 10 iş yerinde zarar var” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.