Hava Durumu

Bursa'da tarlaları dolu fena vurdu

Önceki gün yağan ve özellikle İnegöl'ün yüksek kesimlerinde etkili olan sağanak yağmurun ardından oluşan sel ile dolu, İnegöl'e bağlı 3 mahallede üreticileri zarara uğrattı.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2017 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2017 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da tarlaları dolu fena vurdu

Önceki gün etkili olan sağanak yağmur İnegöl'e bağlı Dömez, Akbaşlar ve Çerkez Fındıklı mahallelerinde ekili ürünlere zarar verdi. Aşırı yağışla birlikte oluşan sel ile dolu 3 mahallede bulunan ayçiçeği, buğday ve üzüm bağlarına ağır zararlar verdi. Sel ve dolu Çerkez Fındıklı Mahallesi'nin üst kısımlarında bulunan 15 dönümlük üzüm bağlarına zarar verirken, Akbaşlar Mahallesi'nde ise 390 dönümlük alandaki ürünler zarar gördü. Dolu ve selden en büyük zararı ise Dömez Mahallesi gördü. Toplam 6 bin dönümlük ekili alanı olan mahallede 3 bin 500 dönümlük alan zarar gördü.

390 dönümlük alan zarar gördü

Mahallenin bir kısmındaki ürünlere dolunun zarar verdiğini belirten Akbaşlar Mahalle Muhtarı Eyüp Arslan, "Bir kısmında da aşırı yağmurun ardından meydana gelen sel felaketi zarar verdi. Ayçiçeği ekili 200 dönüm, buğday ekili 150 dönüm ve üzüm bağlarında yaklaşık 40 dönümlük bir alan dolu ve selden zarar gördü. Zararla ilgili İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne giderek başvuruda bulunacağız" dedi.

Üzüm bağları zarar gördü

Çerkez Fındıklı Mahallesi Muhtarı Necmettin Aydın ise, "Dolunun köyün iç kısımlarına bir zararı olmadı ama köyün üst kısımlarına zarar verdi. Üzüm bağlarının olduğu yaklaşık 15 dönümlük bir alanda dolunun zararı oldu" diye konuştu.

3 bin 500 dönüm alan zarar gördü

Dömez Mahallesi Muhtarı Mustafa Arı da, "Dolu ve yağan yağışın ardından oluşan sel her hanenin ürünlerine zarar verdi. Her çiftçimizin ortalama 40 ila 50 bin lira arasında zararı var. Bu da yaklaşık 1,5-2 milyon liraya yakın bir zarar demektir. Mahallemizin toplam 6 bin dönümlük ekili alanı var. Bunların içinde ayçiçeği, buğday, üzüm bağları, nohut ve bostan. Şu an tam ekim zamanı olduğu için dolu ve sel büyük zarar verdi. Şu an tahmini olarak ekili alanlarımızın 3 bin 500 dönümü dolu ve selden zarar gördü. Çiftçilerimizin çoğunluğu sigorta da yaptırmadı. Yaşanan afetle ilgili İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne giderek başvuruda bulunacağız. Mahallemizdeki çiftçilerimizin yaşanan bu afetten dolayı gördükleri zararın karşılanmasını isteyeceğiz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.