Hava Durumu

Bursa'da tehlikeli provokasyon

Bursa’da açlık grevlerine destek amacıyla yürüyüş yapan BDP’li gruba, öfkeli grubun müdahale etmesiyle olaylar çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2012 22:54
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2012 22:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da tehlikeli provokasyon

Foto Galeri için tıklayınız

Alınan bilgiye göre, KCK tutuklularının 47 günlük açlık grevine destek veren BDP il örgütü Yavuzselim’den AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı’na yürümek istedi. Yavuzselim Mahallesi’ne sloganlar atarak gelen 300 kişilik grup, öfkeli vatandaşların tepkisiyle karşılaşınca olaylar çıktı. Daha önce bir şehidin olduğu Yavuzselim Mahallesi sakinleri, polise taş atan BDP’li gruptan öfkesini çıkarttı. Çoğunluğu Erzurumlu grup, BDP’lileri taş atıp sopayla kovaladı.
Polis ise iki tarafı su ve biber gazı sıkarak etkisiz hale getirmeye çalıştı. Öfkeli vatandaşlar BDP bayrağını ateşe verdi. BDP’li grup daha sonra Ulus Mahallesi’ne doğru geri gelmek zorunda kaldı. Haşimişcan İlköğretim Okulu önünde olaylar devam etti. İki grup ve polis arasında yaşanan arbede esnasında bazı esnafların camları kırıldı, belediye otobüsleri talan edildi. Çöp kovaları ise dağıtıldı.
Bazı esnaflar ise camların kırılmasından dolayı gruba tepki gösterdi. Erzurumluların ağırlığı olduğu grup tekbir getirerek yürüyüşü sürdürdü. Ancak aralarından çıkan sağduyulu bazı vatandaşlar ve polis öfkeli halkı sakinleştirdi. Çıkan olaylar sırasında gazeteci Fatih Karakılıç ise başına isabet eden taşla yaralandı. Olayın ortasında kalan bazı kadın ve çocuklar ise kaçarak güvenli bir yere sığındı.
BDP’li grup Ulus Mahallesi’ndeki Yıldırım ilçe binasına sığındı. Bölgeye çok sayıda akrep, panzer ve toma aracı ile takviye çevik kuvvet gönderildi. Yavuzselim sakinleri ise geceyi sokakta geçiriyor. Polis ise ilçe binası çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.