Hava Durumu

Bursa'da tencere tavalı eylem

Bursa’da 6 katlı bir apartmanın çatısına 3 tane baz istasyonu kurulmasına tepki gösteren mahalle sakinleri tencere-tavalı eylem yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2014 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2014 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da tencere tavalı eylem

Merkez Yıldırım ilçesi Maltepe Mahallesi’nde bulunan 6 katlı bir apartmanın çatısına 3 tane baz istasyonun kurulması ve bunun gizlenmeye çalışılmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. Sağlıklarının bozulmayla karşı karşıya olduğunu belirten yaklaşık 100 mahalle sakini, binanın önünde toplanarak eylem yaptı. İlk olarak Kurtbasan Caddesi’ndeki yolu çöp tenekeleri ile kesen mahalle sakinleri tencere ve tava çaldı. Bazı vatandaşlar ise düdük çalarak, durumu protesto etti. Olay yerine gelen polis ekipleri, mahalle sakinlerini sakinleştirerek, yolu trafiğe açtı.

10 ay önce mide kanserinden abisini kaybettiğini ifade eden mahalle sakinlerinden Sevinç Alver, “Ağabeyim Fatih 31 yaşında mide kanserinden hayatını kaybettim. Daha önceleri hiçbir şeyi yoktu ve sapasağlamdı. Mahalleye baz istasyonu kurulduktan 4 ay sonra vefat etti. Geride 2 tane yetim çocuk bıraktı. Bu çocukların hakkını kim verecek. Ölümünde baz istasyonu etkili oldu. Ondan önce hiçbir şeyi yoktu. Bir senedir davalar açıldı ve dilekçeler toplandı. Ama kimse bunun cevabını veremedi” dedi.
Baz istasyonu kurulan binaya tepki gösteren diğer mahalle sakinleri ise, “Biz bundan rahatsız oluyoruz. Evlerimiz baz istasyonuna çok yakın” şeklinde konuştu.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.