Hava Durumu

Bursa'da terminaller virüsten dolayı bomboş!

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs tedbirleri her geçen gün arttırılırken Bursa'da büyük insan sirkülasyonunu yaşandığı yerlerden biri olan şehirlerarası otobüs terminali de teyakkuzu elden bırakmıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2020 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2020 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da terminaller virüsten dolayı bomboş!

HABER | Merve ÖZDEMİR

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde de durum farksızken hem vatandaş hem firma sahipleri hem de belediye ekipleri gerekli hijyen kurallarına uyup önlemlerini almış durumda. Konu hakkında açıklamada bulunan yazane sahibi Ramazan Alp hem firmalar olarak hem belediye olarak terminal de gereken tedbirlerin alındığının da altını çizdi.

Alp, "Gündemimiz malum korona virüs. Son 1 haftadır özellikle yolcu sayımız düştü. En son okulların tatile girmesiyle birlikte bir yoğunluk yaşanmıştı. Öğrenciler öğretmenler ağırlıklı olmak üzere herkes mecburi bir yolculuk yapmıştı. Salı gününden itibaren de neredeyse tamamen bir azalma görüldü .Gördüğünüz gibi terminal de neredeyse tamamen boşa yakın. Özellikle uzak mesafelere mecburi yolculuk yapmak durumunda olanlar yolculuklarını gerçekleştiriyor. Vatandaş çok mecbur olmadıkça dışarıya çıkmıyor. Bu durumda oldukça güzel bir durum.

"Büyükşehir her yeri dezenfekte ediyor"

Terminal de bütün firmaların önlemini aldığını söyleyen Alp, " Terminal deki bütün firmalar gerekli önlemini almış durumda. Bu arada en başta Büyükşehir Belediyesi gunluk olarak buranın temizliğini dezenfektesini yapıyor ve buradaki topluca oturulan alanlardaki birçok sandalyeler de kaldırıldı.

Firmalar olarak da otobüslerde terminalin içinde de çalışan tüm personeller el hijyenine dikkat edip gerektiği taktirde eldiven ve maske kullanıyoruz. Sağlık Bakanlığı ve yetkilerin de söylediği bütün güvenlik önlemlerini almaya çalışıyoruz inşallah ülke olarak dikkatli davrandığımız sürece bunu da atlatacağız" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.