Hava Durumu

Bursa'da toplu ulaşıma 'ayakta yolcu' denetimi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu taşımalarda ayakta yolcu alınmasına müsaade edilmeyecek yönündeki açıklamaların ardından Bursa Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, minibüsler ve belediye otobüsleri üzerinde denetimlerini sıklaştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2020 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2020 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da toplu ulaşıma 'ayakta yolcu' denetimi!

HABER | Merve ÖZDEMİR

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler sonrasında 1 Haziran'da normalleşmeye gidilmişti. Toplu taşıma araçlarına getirilen kapasitesinin yüzde 50'si kadar yolcu taşıma zorunluluğu ise kaldırılmıştı. Denetimlere hız kesmeden devam eden ve fazla yolcu alan minibüslere göz açtırmayan Bursa'da Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu taşımalarda ayakta yolcu alınmasına müsaade edilmeyecek yönündeki açıklamaların ardından uygulamaları daha da sıklaştırdı.

Bu kapsamda ekipler, İstanbul Caddesi üzerinde TOFAŞ fabrikasının önünde minibüslere ve belediye otobüslerine denetim gerçekleştirdi.

Araçlardaki yolculara maske denetimi yapan ve ayakta yolcu olup olmadığı konusunda denetimlerini yapan ekipler, tedbirleri ihlal edenlere ise cezai işlem uyguladı.

ŞEHRİN FARKLI NOKTALARINDA DENETİMLER YAPILDI

Bursa Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin ortaklaşa uygulamasında, minibüs, otobüs ve işçi servisleri durdurularak denetimler yapıldı. Şoför ve yolcuları temizlik, maske ve mesafe konularında uyaran yetkililer, ayakta yolcu olmaması konusunda ikazlarda bulundu. Şehrin farklı noktalarında denetimlerini arttıran ekipler, ayakta yolcusu ve kapasite fazlası olan sürücülere ceza kesti.

Öte yandan denetimlerde genellikle sürücü ve yolcuların kurallara uyduğu ve maske taktığı görüldü. Denetimlerin önemine değinen bazı vatandaşlar ise, korona ile mücadelede tüm kesimlerin üstüne düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.