Hava Durumu

Bursa'da Tümgeneral Sadık 'darbeci' askeri peş peşe yumrukladı!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından Bursa'da aralarında İl jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un da bulunduğu 10 asker gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 21:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Tümgeneral Sadık 'darbeci' askeri peş peşe yumrukladı!
İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un dün akşam gözaltına alınmasının detayları ortaya çıktı. Saat 22.00 sıralarında Bölge Komutanlığı'nı yaptığı Bursa Jandarma Garnizon Komutanlığı'na gelen Tümgeneral Seyfullah Saldık'ın, tüm askerlere darbe girişiminin yasal olmadığını hatırlatıp tüm emir ve komutanın kendisinde olduğunu hatırlattı.


Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık

Bu sırada Jandarma Garnizonu'na gelen Albay Yurdakul'un, kendisini sıkıyönetim komutanı olarak tanıtan yazıyı uzman çavuş ile Tümgeneral Seyfullah Saldık'a gönderip, toplantı yapma talebini iletti. Buna sinirlenen Saltık'ın, "Ben kanunsuz emri tanımıyorum. Burada sorumluluk bende" diyerek uzman çavuşa üç yumruk vurarak devirdiği, nizamiyede bekleyen Albay Yurdakul Akkuş'u ise garnizon içersinde bulunan Jandarma Özel Harekat timleri ile yakalayıp daha sonra Bursa Valisi İzzettin Küçük ile görüştükten sonra gelen polis ekiplerine teslim ettiği öğrenildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.