Hava Durumu

Bursa'da TÜRK-İŞ'ten 'kıdem tazminatı' açıklaması!

TÜRK-İŞ Türkiye genelinde 81 ilde Kıdem Tazminatı'nın kaldırılmasına yönelik basın açıklamasında bulundu. Bursa'da da şube başkanları ve sendika üyelerinin de bulunduğu programda TÜRK-İŞ adına 8. Bölge Temsilcisi Ruhi Biçer "Kıdem Tazminatı kırmızı çizgimizdir" diyerek açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2020 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2020 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da TÜRK-İŞ'ten 'kıdem tazminatı' açıklaması!

HABER | Merve ÖZDEMİR

TÜRK-İŞ, kıdem tazminatının kaldırılarak yerine tamamlayıcı emeklilik sisteminin getirilmesi konusunda 81 il genelinde toplu basın açıklamalarında bulundu. Bursa'da da TÜRK-İŞ adına 8. Bölge Temsilcisi Ruhi Biçer konuşmacı olarak önemli açıklamalarda bulunurken, "Kıdem tazminatı Türkiye işçi sınıfının ve TÜRK-İŞ'in kırmızı çizgisidir" dedi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Biçer, " Kıdem tazminatı hakkımızla ilgili bazı düzenlemeler yapılmak isteniyor.İşsizlik Sigortası Fonu kesintileri arttırılmak isteniyor. 25 altı ve 50 yaş üstünde çalışanlara daha esnek çalışma getiriliyor ve bu yolla kıdem ve ihbar tazminatı ortadan kaldırılıyor. Kıdem tazminatı kaldırılarak yerine tamamalayıcı emeklilik sistemi getiriliyor.Ama ortada paylaşılan bir taslak yok. Değişiklik yapılmasına ilişkin sosyal tarafların herhangi bir talebi yok." şeklinde konuştu.

Açıklamalarına devam eden Biçer, kıdem tazminatı konusundaki görüşlerinin net olduğunu vurgularken , "Kıdem tazminatı koşulları ve çerçevesi kanunla çizilmiş, uzun yıllardan beri fiilen var olan bir müessesedir. TÜRK-İŞ kıdem tazminatına ilişkin olarak yıllardan beri süregelen görüşünü bu gün de muhafaza etmektedir. TÜRK-İŞ Genel Kurulları'nda oybirliğiyle alınan kararımız herkes tarafından bilinmektedir. Alınan kararların arkasındayız. Kıdem Tazminatı Türkiye işçi sınıfının ve TÜRK-İŞ'in kırmızı çizgisidir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.