Hava Durumu

Bursa'da TÜRK-İŞ'TEN torba kanununa tepki geldi

Bursa'da Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) 8.Bölge Temsilciliği, TBMM plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülen torba kanun teklifine tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2020 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2020 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da TÜRK-İŞ'TEN torba  kanununa tepki geldi

HABER | Seray SAYGILIOĞLU

Görüşülen torba teklifiyle esnekleştirme ve güvensizleştirme konularının tekrardan gündeme getirildiğini belirten Türk-İş 8.Bölge Temsilcisi Ruhi Biçer, istihdam paketi adı altında kamuoyuna sunulan düzenlemenin uzun vadede bir güvensizleştirme ve sendikasızlaştırma paketi olduğunu söyledi.

Biçer, "25 yaş altı ve 50 yaş üstündekilere istihdam kolaylığı sağlayacağı iddia edilen düzenleme, aslında belirli süreli iş sözleşmelerinin yaygınlaşmasına, kıdem ve ihbar tazminatı gibi işçilerin en temel istihdam güvencelerinin ve de çalışma barışının ortadan kalkmasına, sendikal yaşamın alt üstü olmasına neden olacaktır. Bu düzenlemeye karşı çıkmazsak hem kendimize hem de çocuklarımıza çok büyük kötülük yapmış oluruz" dedi. Hükümetin uygulaması gereken öncelikli politikanın kayıt dışı çalışmayı önlemek olduğunu vurgulayan Biçer, "Ülke ekonomisi ve işçiler, kayıt dışı çalışmadan dolayı ağır bedeller ödemektedir. Kayıt dışılığın neden olduğu emek sömürüsü ortadan kaldırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.