Hava Durumu

Bursa'da 'Üç Erkek Oyuncu İçin Palto' sahnede

Bursa'nın özel tiyatrosu Adranos Tiyatro, Nikolay Gogol'ün "Palto" adlı öyküsünden İzzet Boğa'nın sahneye uyarladığı ve yönettiği "Üç Erkek Oyuncu İçin Palto" adlı oyun ile yeniden sahnede.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2020 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2020 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 'Üç Erkek Oyuncu İçin Palto' sahnede

Müzİklerİnİ Nedim Yıldız'ın bestelediği oyunun sahne tasarımı illüstrasyon sanatçısı Merve Ergenoğlu'na ait. Kostümleri Aslıhan Pekin'e ışık düzeni Bahadır Hançer'e ait olan oyunda Akaki Aka-kiyeviç karakterini İzzet Boğa canlan-dırırken Kutlay Akbal ve Aykan Yılmaz oyundaki diğer tüm karakterlere can veriyor. Oyun bir devlet memurunun eskimiş, yama tutmaz paltosu yerine yeni bir palto diktirmek zo-runda kalışı ve ömrünü içinde geçirdiği dev- let çarkıyla başka bir açıdan karşı karşıya kalmasını konu ediniyor. Aslında acıklı - hüzünlü bir hikaye olan "Palto" Gogol'un alaycı diliyle traji-komik bir hal alıyor. İzzet Boğa bu öyküyü sahneye taşırken Gogol'ün bu alaycı diline, oyuncu seyirci ilişkisi bakımından devam ederek ayrı bir katman daha kazandırıyor, bizden bir anlatı dili ve üslubuyla oynatıyor hikayeyi üç erkek oyuncuya...

Tek perde ve 65 dakika boyunca seyir keyfi sunan oyun 11 Şubat Salı günü Nazım Hikmet Sahnesi'nde, 22 Şubat Salı gün ise Konak Kültürevi Sahnesi'nde seyirci ile buluşacak. Bursalı Adranos Tiyatro 2014 yılında kurulmuş ve İzzet Boğa'nın Aziz Nesin öykülerinden uyarladığı "Sardalya" ile perde açmış, ilk sezonunda Romanya'ya kültürlerarası programa davet edilmiş ve Umut Veren Tiyatro ödülü almıştı. İkinci sezonunda İlan Hatsor'un "Maskeliler"ini sahneleyen ekip iki sezon boyunca izleyicisinden etkileyici yorumlar almıştı. Üçüncü sezonunda İzzet Boğa'nın yazıp yönettiği MEMD'ALİ adlı oyunla Bursa'da Direklerarası Seyircileri Komedi Erkek Oyuncu Ödülü alan İzzet Boğa dördüncü bir Palto uyarlaması ve Akaki Akakiyeviç karakteri ile izleyici karşısında.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.