Hava Durumu

Bursa'da UEDAŞ ekiplerinin 7/24 zorlu mesaisi sürüyor!

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş (UEDAŞ) ekipleri Bursa'da zorlu kış şartlarında 7/24 mesailerini aralıksız sürdürmeye devam ediyor. Ekipler olası elektrik kesintilerine karşı anında müdahale ederek vatandaşın mağdur olmaması için canla başla çalışırken özellikle şiddetli lodos ve kar yağışının yaşandığı bu günlerde teyakkuz halinde. Bütün çaba ise 5 milyon nüfusun hayatını kesintisiz aydınlatmak.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2021 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2021 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da UEDAŞ ekiplerinin 7/24 zorlu mesaisi sürüyor!

Haber | MERVE ÖZDEMİR

Güney Marmara'da geçtiğimiz hafta başlayan ve bölgeyi etkisi altına alan kar yağışı, zorlu koşulları da beraberinde getirdi. UEDAŞ ekiplerinin 7/24 enerji nöbeti dikkatlerden kaçmadı. Hava sıcaklıklarının eksi derecelere düşmesi ve kar seviyesinin 1 metreye yaklaşması ile birlikte UEDAŞ ekiplerinin mesaisi de zorlaştı. Geniş araç filosu ve deneyimli ekipleriyle en zorlu bölgelere bile ulaşan UEDAŞ ekipleri, kesintisiz enerji için 7/24 esasıyla sahada hazır bulunurken yine çalışmalar kapsamında Bursa'nın yüksek kesimlerinden biri olan Zeyniler yolu üzerinde enerji hattında oluşan arızayı gidermek için sahada soğuk havaya rağmen çalışıp kısa sürede sorunu çözdü. UEDAŞ'ın arıza merkezlerine gelen her ihbarlarla harekete geçen ekipler, arazi araçları ve sepetli araçlarla engebeli bölgelere ulaşımı sağlarken, araçların yetemediği yerde ise yaya ilerleyerek noktaya ulaşıyor.

5 MİLYON NÜFUS AYDINLANIYOR

UEDAŞ, 50 bin kilometreyi geçen hat uzunluğu ve 25 binin üzerindeki trafosuyla kesintisiz enerji hizmeti sağlıyor. Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da 5 milyonluk bir nüfusa elektrik dağıtım hizmeti veren UEDAŞ, SCADA sistemleri sayesinde de tüm şebekeyi uzaktan kontrol ve izleyerek elektrik kesinti sürelerini minimuma indirmiş oluyor.

500 BİN SOKAK LAMBASINA TOPLU BAKIM

Limak Enerji bünyesinde elektrik dağıtım hizmeti veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), bölgesindeki 500 bin sokak lambasını toplu bakıma aldı.Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında hafta sonları getirilen sokağa çıkma kısıtlamaları ile birlikte bakım onarım çalışmalarını hızlandıran UEDAŞ, caddelerin boş kaldığı şu günlerde saha ekiplerini aydınlatma direklerine yoğunlaştırırken yanı sıra enerji hatlarına da bakım yaparak kesintisiz enerji için aralıksız mesaisine devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.