Hava Durumu

Bursa'da umutlu bekleyiş! Sadece 3 kişiye...

Düzce ve Balıkesir'de beyin ölümleri gerçekleşen iki kişiden alınan 2 böbrek ve bir karaciğer Bursa'da 3 hastaya umut oldu. Yıllardır organ bekleyen hastalar ise yapılan testler sonrasında uygun kişinin ismi açıklanırken büyük heyecan yaşadılar

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2017 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2017 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da umutlu bekleyiş! Sadece 3 kişiye...

Böbrek nakli bekleyen 11 kişi Uludağ üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne çağrıldı. Bunlar arasından da şanslı iki kişi son testlerle belirlendi. Hastanede heyecanla beklerken isimleri okunan 2 kişi büyük sevinç yaşadı. Nakiller önümüzdeki günlerde yapılacak.
Düzce'de 59 yaşındaki Fehmi Gürsu kazada hayatını kaybetti.

Balıkesir'de de 64 yaşındaki Hasan Alçul, yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdi. İki hastadan alınan 2 böbrek ve 1 karaciğer, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne getirildi. Nakil için hazırlıklar yapılırken Tıp Fakültesi'nin arşivinden yapılan karşılaştırma yapıldı. 11 hastaya uygun olma ihtimali belirlendi ve bu kişiler çağrıldı. Son tetkikler sürerken 11 kişi heyecanlı bir şekilde bekledi.

3 saatin sonunda testleri yapan doktorlar listeyle ailelerin yanına gelip 2 şanslı ismi açıkladı. Büyük umutla böbrek nakli bekleyen iki hasta büyük bir sevinç yaşadı. Mutlu haberi hemen telefonla yakınlarına haber veren hastalar önümüzdeki günlerde gerçekleşen ameliyatla sağlıklarına kavuşacak.

Uzun yıllardır organ nakli bekleyen hastalar, çok mutlu olduklarını dile getirerek sevinçlerini aileleri ile paylaştılar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.