Hava Durumu

Bursa'da üretilen solüsyon ile virüslerin çoğalması durduruldu

Bursa Çekirge Devlet Hastanesinde görevli Op. Dr. Ahmet Ümit Sabancı tarafından geliştirilen nano-solüsyonların, yapılan çalışmalar sonucu bakteri ile virüslerin üremesi ve çoğalmasını durdurduğu belirlendi. Geliştirilen solüsyonların antimikrobiyal ve antivirütik etkileri ise BUÜ ve Çukurova Üniversitesi'nden akademisyenlerin iş birliğiyle gösterildi. Çalışmada, solüsyonların bakteri ile virüslerin üremesi ve çoğalmasını durdurduğu tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2021 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2021 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da üretilen solüsyon ile virüslerin çoğalması durduruldu

Haber: MERVE ÖZDEMİR

BUÜ Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Cüneyt Özakın tarafından bakterilerde, Translasyonel Tıp, Tıbbi Genetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Şehime Gülsün Temel ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Agantem Genetik Araştırma Merkezi öğretim üyesi Doç. Dr. Atıl Bişkin tarafından ise Covid-19 ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar doğrultusunda bu nano-solüsyonun SARS COV2 virüsünün replikasyonunu normal dokuya zarar vermeden durdurduğu gösterildi. bursahakimiye

"Bu sprey bulaş zincirini kırmada korunmada yardım edecek"

Tıbbi Genetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Şehime Gülsün Temel yaptığı açıklamada, "Nano solüsyonumuz Uludağ Üniversitemiz Mikrobiyoloji laboratuarında Cüneyt hocamız tarafından çalışmalarının yapıldığını biliyordum. Sars COV 2 virüsüne etkili olacağını düşündüm ve direk Ümit hocamızı aradım bu serüven böyle başladı. Çalışmamızda Sars COV 2'ye Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Atıl Bişkin ile birlikte yaptığımız çalışmada virüsü 1 dakikada öldürdüğünü gösterdi ve en önemlisi insanın kendi hücrelerine zarar vermediğini hatta bu hücreleri iyileştirici bir etkisi olduğunu da gösterdi. GEOXYN burun spreyi bulaş zincirini kırmada korunmada yardım edecek bize." dedi.

"Virüs 1 dakika içerisinde in-aktive edildi"

Op. Dr. Ahmet Ümit Sabancı ise yaptığı çalışmayı anlatırken, "Solüsyonun antibakteriyel etkinliği olduğunu Cüneyt hocamla beraber gösterdik. Bu solüsyonu pandeminin başlamasıyla birlikte Covid 19 üzerine çalışmaya karar verdik.Yaptığımız çalışmalar sonucunda virüsün 1 dakika içerisinde in-aktive edildiği görüldü. Bunun üzerine yeni bir burun spreyi ağız spreyi gibi ürünler yapabilir miyiz? diye düşündük. Daha sonra bunları biyouyumlukuk testine gönderdik. Yaptığımız çalışmalarda burun ve ağız dokusu üzerine de etkilerinin hem iyileştirici olduğu hem de virüsleri öldürdüğü tespit edildi. Bunu şuanda son aşamaya getirdik ve başvurularını yaptık ve sonucunda da ruhsatlandırma aşamasına gelindi ve yavaş yavaş ruhsatlanmaları yapıldı. Şuanda burun spreyinin Sağlık Bakanlığı'nda kayıtları yapıldı diğerleri de sırayla yapılacak." ifadelerini kullandı.

"Sars COV 2'ye karşı öldürücü etkisinin olduğunu ortaya koyduk"

BUÜ Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Özakın yaklaşık 2 yıl kadar önce Op. Dr. Ahmet Ümit Sabancı'nın kendisine bir solüsyon ile geldiğini, bu solüsyonun antimikrobiyal etkinliğinin test edilmesinin istediğini söylediğini ifade ederken, "Biz bu solüsyonun antimikrobiyal etkinliğinin test metotlarıyla gösterdik. Bu süreçten sonra ürünün üzerinde yeni gelişmeler kaydedildi. Geliştirilen ürünün temel etki eden maddesi aslında yılardır bildiğimiz bir maddeydi.Sonrasında covid 19 pandemisi dünyada etkisini gösterdi. Bu kez odak konu Sars COV 2 oldu. Bizde Sars COV 2 ile ilgili olarak bu virüse etki ettiğini göstermek işin Şehime hocamın ve Çukurova Üniversitesinde sayın Atıl hocamın yardımıyla testler yaptık. Bakterilere mantarlara ve özellikle Sars COV 2'ye karşı öldürücü etkisinin olduğunu ortaya koyduk. Yanı sıra anti tümör özellikleri de var bu kimyasal maddelerin, mukoza iyileşmesini hızlandırıcı etkileri var. " diye anlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.