Hava Durumu

Bursa'da UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin'den teşekkür

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı Pınar Taşdelen Engin, bu yıl 10.'su düzenlenen Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması'nda finale kalan ve ödüle layık görülen genç yetenekleri kutlayarak, pandemi sürecinin olumsuzluklarına rağmen yoğun bir katılımla gerçekleşen yarışmanın tüm katılımcı ve jüri üyeleri ile destek veren kuruluşlara teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2020 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2020 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin'den teşekkür

UTİB tarafından bu yıl 10. kez düzenlenen Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması, yoğun bir katılımla gerçekleşti ve geçtiğimiz günlerde düzenlenen ödül töreni ile tamamlandı.

UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, yarışmaya katılım sağlayarak birbirinden değerli projelerini sunma ve alanlarında uzman isimlerin eğitimleri ile geliştirme imkanı bulan tüm yarışmacılara, katkılarıyla sürece değer katan eğitimcilere, jüri üyelerine ve yarışmaya destek veren kuruluşlara teşekkür etti. Bu yıl da pandemi sürecinin olumsuzluklarına rağmen büyük ilgi gören yarışma ile ev tekstili sektörüne yeni tasarımcılar kazandırmayı sürdürmek istediklerini vurgulayan Engin, "Şehir şehir, üniversite üniversite gezerek yaptığımız duyurularla genç arkadaşlarımızı sektörümüze kazandırmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar yarışmalarımıza katılanların nerdeyse tamamı sektörümüzde kariyerine devam ediyor ve başarılarıyla gurur duyuyoruz. Mevcut koşullara rağmen bu yıl da çok verimli bir süreç yaşadık. Gençlerimizin sektörde önünü açabilecek, katma değeri yüksek ihracat potansiyeli ile birlikte dünyada moda ve trendleri belirleme gücüyle tanınan sektörümüze yeni yetenekler kazandıran yarışmamızı ilk günkü heyecan ve şevkle sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

GENÇ YETENEKLER TASARIM ALANINDA KARİYER HEDEFLİYOR

Elde ettikleri başarılarla tanınan alanında uzman jüri üyelerinin oylamaları sonucunda finale kalan yarışmacılar içerisinde 'Feel the Textures' isimli projesi ile birinci olan Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencisi Dilara Övet, okullarında her yıl duyuruları yapılan yarışmaya hazırladığı proje ile katılmaya karar verdiğini söyledi. Yarışmanın bu yılki teması olan 'Sürdürülebilirlik' konusunun ilgisini çektiğini belirten Övet, yarışma sürecinde alanlarında uzman isimlerin dersleri ile projesini ve kendisini geliştirme fırsatı bulduğunu belirterek, yarışma sonucunda kendisine tanınan yurt dışı eğitim bursu, İngilizce ve koçluk eğitimleri ile iyi bir ev tekstili tasarımcısı olmayı hedeflediğini açıkladı.

Uluslararası alanda moda ve trendlere öncülük edecek genç yetenekleri ortaya çıkarmayı hedefleyen yarışmada 'Ecoprint' başlıklı projesi ile ikinci olan Berna Acar ise yarışmayı her yıl UTİB'in duyurularından takip ettiğini, bu yıl başvurmaya karar verdiğini söyledi. Dünyanın temiz geleceği açısından büyük önem taşıyan üretimde sürdürülebilirlik konusunda çalışmalar yapmayı planladığını anlatan Acar, "Başarılı bir tasarımcı olma hedefimin yanında, sürdürülebilir projeler de üreterek dünyanın geleceğine katkı sağlamak istiyorum. Bu yolda bana önemli imkanlar sunan UTİB'in değerli yöneticileri ve yarışmada emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

'Fung' isimli projesi ile tekstil sektöründe yenilikçi ve özgün tasarımcı kimliğinin güçlenmesine öncülük eden yarışmada üçüncü olan Ayşe Katılmış da kazandığı eğitim imkanları ile kendisini geliştirerek yeni projelerle tasarım alanında bir gelecek kurmayı planladığını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.