Hava Durumu

Bursa'da üvey annesini öldürüp intihar süsü veren zanlı hakim karşısında

Bursa'da evinin çatı katında kendini tavana iple asarak yaşamına son verdiği sanılan 51 yaşındaki Emine Ünal'ın, evlatlığı 33 yaşındaki İ.Ü tarafından iple boğularak öldürüldüğü ve olaya intihar görüntüsü verildiği iddiasıyla, 14 yıl sonra dava açıldı. Tutuklu olarak hakim karşısına çıkan Ünal suçlamaları kabul etmezken, Emine Ünal'ın kardeşleri ise şüphelendikleri sanıktan şikayetci oldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2013 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2013 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da üvey annesini öldürüp intihar süsü veren zanlı hakim karşısında

Olay, Mudanya İlçesi Halitpaşa Mahallesi Değirmendere Caddesi'nde 1999 yılı şubat ayında meydana geldi. Bursa'da oturan İshak Ünal, küçük yaşta kendisini yurttan alıp nüfusuna geçiren üvey annesi Emine Ünal'dan uzun süredir haber alamadığını belirterek, teyzesinin oğlu ile Mudanya'ya gitti. İshak Ünal, evde Emine Ünal'ın imzasıyla yazılı intihar notunu görünce, teyzesinin oğlu ile birlikte çıktığı çatı katında, Emine Ünal'ın asılı cesediyle karşılaştı.

Polise haber veren İshak Ünal, intihar notunu da görevlilere teslim etti. Cumhuriyet Savcılığı'nca yapılan inceleme sonucu, intihar ettiği belirtilen Emine Ünal'ın ölümüyle ilgili olarak takipsizlik kararı verildi.

14 YIL SONRA TUTUKLANDI

Olaydan 14 yıl sonra İshak Ünal'ın arkadaşı olan İ.C.A., bir arkadaşına Emine Ünal'ın, daha önce "Annemi eter alıp bayıltacağım. Daha sonra da öldüreceğim" diyen İshak Ünal tarafından öldürüldüğünü iddia etti. İ.C.A., İshak Ünal'ın cinayet sonrası arkadaşları olan S.Ş. ile birlikte cesedi asansöre koyarak çatı katına taşıyıp, burada olaya intihar görüntüsü verdiklerini, intihar notunu ise Emine Ünal'ın yazmadığını öne sürdü.

İddianın polise bildirilmesi üzerine İshak Ünal ile arkadaşı S.Ş. polis tarafından gözaltına alındı. Yapılan sorgulamalarında suçunu kabul etmeyen 2 şüpheli adliyeye çıkartıldı. İshak Ünal tutuklanırken, 'Cinayete yardım ve yataklık' etmekle suçlanan S.Ş. ise bu suçun zaman aşımına girmesi dikkate alınarak savcılık tarafından serbest bırakıldı.



AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİ

Hakkında 'Tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle  Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan tutuklu sanık İshak Ünal ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya ölen Emine Ünal'ın kardeşleri Fatma Karaman ve Şadiye Eryılmaz ile her iki tarafın avukatları katıldı.

ARKADAŞLARININ İFADELERİNİ YALANLADI

Yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık İshak Ünal, "Tanıklardan S.Ş.'ye borç para vermiştim. Ayrıca bir ara benim aracımla da kaza yaptı. Ancak bu paraları ödemedi. Aramızda bir husumet oluştu. Bundan dolayı benim hakkımda böyle bir ifade vermiş olabilir. Diğer tanık İ.C.A. ile aramızda bir şey olmadı. Fakat bir ara benim tüberküloz hastalığına yakalanıp öldüğümü duymuş. Bundan dolayı böyle bir ifade vermiş olabilir" diye konuştu.

Duruşmaya şikayetçi olarak katılan maktul Emine Ünal'ın kardeşleri Fatma Karaman ve Şadiye Eryılmaz ise olayın ardından İshak Ünal'dan şüphelendiklerini söyledi. Otopsi raporunda ölenin 1.52 promil alkollü olduğunun belirtildiğini hatırlatan Karaman ve Eryılmaz, kardeşlerinin kesinlikle alkol kullanmadığını ve sanıktan şikayetçi olduklarını söylediler. İfadelerin ardından mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.