Hava Durumu

Bursa'da vahşi cinayete kurban giden çiftin kızlarından flaş ifadeler

Bursa’nın İznik ilçesinde 6 yıldır kayıp olan emlak zengini anne babasını öldürmekle suçlanan zanlının ablası, hedef haline gelmek istemediğini ifade ederek, “Bunca zaman sustuk, yine susarız. Sadece adalet bekliyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2014 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2014 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da vahşi cinayete kurban giden çiftin kızlarından flaş ifadeler

İznik ilçesinde 9 yıldır eşi, 6 yıldır da anne babası kayıp olan Kenan Ö., hakkındaki "sahtecilik" suçundan verilen 3 yıl 6 aylık hapis cezası onanınca Bayrampaşa’da gözaltına alındı. Polislerin, "Anne ve babanın cesetleri bulundu" demesi üzerine, "Bahçeyi mi kazdınız?" diye soran Kenan Ö., vahşete dair ilk kez bir ipucu verdi. Yaşlı çiftin cesetleri, evlerinin bahçesindeki fosseptik çukurunda bulundu. Kemikler, nasıl öldürüldüklerinin belirlenmesi için titiz bir şekilde numaralandırıldı. Yaşlı çiftin kesin ölüm sebebi, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun DNA incelemesiyle netlik kazanacak.

“ONUN HEDEFİ HALİNE GELMEK İSTEMİYORUM”

Öte yandan yaşlı anne babasının erkek kardeşi tarafından öldürüldüğünü öğrenince şoke olan abla Zeliha B. ilk kez konuştu. Kardeşinin hedefi olmak istemediğini kaydeden Zeliha B., “Doğrusu bu kadarını da beklemiyorduk. Kardeşim hakkında bu zamana kadar bildiğim her şey yalan çıktı. Ben evlendiğimde o 15 yaşındaydı. Anne babamın paralarını alabilirdi ama onlara neden böyle bir şey yaptı? Ben susuyor, adalet bekliyorum” dedi.

“CESETLER ONUN ÇİZDİĞİ KROKİ SAYESİNDE BULUNDU”

Perişan halde geldiklerini ifade eden Zeliha B., İznik’te kimsenin böyle bir şeyin olacağına ihtimal vermediğini ifade ederek, “Demek ki 6 yıl boyunca bunu yaşamamız gerekiyormuş. Cesetler 2009 yılındaki kazılarda da bulunmadı. 30 santimetre kala bulunamadı diye çalışmalar bitirildi. O bölüme hurdaları yığmış. Zaten kardeşimin İstanbul’daki evinde yapılan aramalarda krokiler bulunmuş. Cesetlerin yeri bu çizimler sayesinde bulunmuş” diye konuştu.

Şüpheli Kenan Ö.’nün eşi C.Ö. ile aynı bankaya çalışmak için müracaat ettiklerinde tanıştıklarını anlatan Zeliha B. sözlerini şöyle sürdürdü:
“Staj sırasında birbirlerini iyice tanımışlar. 1989 yılında da evlendiler. Fransa’da ölen adamın yakınları savcılığa müracaatta bulununca C.Ö, kocasının işlediği iddia edilen bu cinayetten haberdar oldu. Eşi, Kenan’ın asla böyle bir şey yapacağına inanamadı. Kardeşim bankada dolandırıcılık olaylarına karışmış. Aileme sürekli işten çıkmak zorunda kalan C.Ö’yü bahane ederek, para istiyordu. Annem de durumu iyi olduğu için hep bu paraları ödedi. Ama keşke paralarını alsa da bunu yapmasaymış. Bu çok büyük bir acı. Bu can, senin canın. Kardeşimin farklı bir yapısı var. Nasıl düşünüyor, bilemiyoruz. Onu üstüme çekmek istemiyorum. Anne babamı arayıp sorduğum için haksız yere ne şikayetler, ne soruşturmalar geçirdim”.

ŞÜPHELİNİN FİLM GİBİ HAYATI ŞAŞIRTTI

Öte yandan polis tarafından gözaltında tutulan İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü mezunu Kenan Ö.’nün film gibi bir hayatının olduğu ortaya çıktı. Eski bir DHPK/C üyesi olan Kenan Ö.’nün 12 Eylül öncesi doktora için gittiği Fransa’da bir işçiyi yakarak öldürdüğü, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranırken onun Türkiye’ye gelip bir bankanın genel müdürlüğüne kadar yükseldiği belirlendi. Aynı bankada görevli bir yönetici ile evlenerek baba olan şüphelinin hayat arkadaşının da 9 yıldır kayıp olduğu ifade edildi. Cinayetle ilgili müebbet hapse çarptırılan Kenan Ö.’nün şartlı tahliye ile özgürlüğüne kavuştuğu, bu kez de genel müdür olarak görev yaptığı bankadaki bir sahtecilik suçundan işten atıldığı kaydedildi. Fransa’da DHKP/C’nin üst düzey yöneticiliğine kadar yükselen Kenan Ö.’nün örgüt parası ile İznik’teki anne babasını emlak zengini yaptığı da araştırılan iddialar arasında yer alıyor. Polisin, esrarengiz şüphelinin hayatı ve çifte cinayetle ilgili soruşturması derinleştirilerek sürdürülüyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.