Hava Durumu

Bursa'da vicdanları sızlatan sağlık skandalı

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde yaşayan Ahıskalı aile, doğumdan 10 gün sonra hastanede ölen bebeğini sosyal güvencesi olmadığı için 10 bin liralık senet imzalayarak aldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2013 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2013 20:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da vicdanları sızlatan sağlık skandalı

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde yaşayan Ahıskalı aile, doğumdan 10 gün sonra hastanede ölen bebeğini sosyal güvencesi olmadığı için 10 bin liralık senet imzalayarak aldı. Baba Aziz Shakirova, çalışma izni olmadığı için parayı ödeyemeyeceğini belirterek, Başbakan Erdoğan'dan yardım istedi.

Türkiye'ye göç eden Ahıskalılar vatandaşlık ve çalışma izni alamadıkları için sorunlar yaşamaya devam ediyor. 27 ay önce İnegöl'e göç eden Aziz Shakirova'nın eşi Güldeste Shakirova, 10 gün önce doğum sancıları başlayınca İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan muayene sonucu erken doğum ihtimaline karşı Güldeste Shakirova Bursa'daki bir özel hastaneye sevk edildi. Doğum için aileden 2 bin 500 lira alınırken, hastanede tedavi gören erkek Bebek yaşamını yitirdi. İddiaya göre, hastaneden bebeklerinin cenazesini almak isteyen aileden 10 bin lira istendi. Parası olmayan aile senet isteyerek cenazeyi teslim aldı ve İnegöl'de toprağa verdi.

Baba Aziz Shakirova, İnegöl'deki özel hastaneden Bursa'daki Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne sevkini istemesine rağmen özel hastaneye sevk edildiğini bildirerek, "Doğum için 2 bin 500 lira para ödedim. Çocuk zaten 10 gündür oradaydı sonra vefat etti. Gelin götürün diye bize haber verdiler. Gittik almaya çocuğu vermediler. 10 bin lira gibi bir masraf çıkarttılar. 'Ya parayı ödeyeceksin ya da çocuğun burada kalır' dediler. Ben nereden bulup bu parayı ödeteceğim. Senet üzerine 10 bin lira imzaladım. Çocuğumu çıkarttım. Başbakan Erdoğan'dan bizlere sahip çıkmasını istiyoruz. Çalışma izni zaten yok. Bir yerde çalışamıyoruz. Nasıl ödeyeceğiz bu parayı. Ben buraya çocuklarım Türkiye'de büyüsün diye geldim" dedi.

Aileye başsağlığı ziyaretine giden Ahıskalıların Haklarını Araştırma Merkezi Derneği İnegöl Şube Başkanı Mehmet Taş, Shakirova ailesinin yaşadığı sıkıntıları anlattı. Taş, ülkede yaşayan Ahıskalıların, sosyal güvencelerinin olmaması nedeniyle tedavide sıkıntıları olduğunu belirtip, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Bu arada, bebeğin doğum yaptığı hastane yetkilileri ise, çiftin kimliği ve sosyal güvenlikleri olmadığı için ücret alındığını belirterek, 'bebeği bekletme söz konusu değil. Kimlikleri olmadığı için polise bildirdik ve işlemler uzun sürdü. Bebeğin masrafı telafuz edilen rakamın çok üzerinde. Biz yasal prosedürleri uyguladık' dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.