Hava Durumu

Bursa'da virüsle savaşta büyük başarı!

Koronavirüs salgınının Türkiye'de de görülmesinin ardından Bursa'da da önemli çalışmalar hayata geçirildi. Özellikle, hastanelerin bahçesine kurulan triaj çadırları, virüsün yayılmasını önlemede kilit rol oynadı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2020 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2020 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da virüsle savaşta büyük başarı!

HABER | Merve ÖZDEMİR

Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Halim Kaşıkcı, koronavirüsle mücadele kapsamında Bursa'da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Acil servise müracaat eden hastaların, öncelikle triajda bulunan sağlık personeli tarafından karşılanarak hemen ateş ve satürasyon ölçümü yapıldığını anlatan Kaşıkcı, şöyle konuştu.

"Hastanın kliniği öksürük, solunum sıkıntısı, yüksek ateş gibi bulguları ile koronavirüs şüphesini destekliyorsa acil servis içerisinde oluşturulan koronavirüs polikliniklerine yönlendirilmektedir. Burada hekim tarafından muayenesi ve tetkikleri yapılan hastadan, gerekli görülürse sürüntü örneği alınmaktadır. Yatışı uygun görülen hastalar servise yatırılırken, şikâyetleri hafif olan, yaşı, sağlık durumu uygun olan ve evde kendini izole edebilecek durumdaki hastalar ise ayakta tedavisi düzenlenerek evde takibe alınmaktadır."

İLK ADIM TRİAJ ÇADIRI

Salgının yayılmamasını önlemede triaj çadırlarının büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Kaşıkcı, "Hastanelere girişler kontrollü hale getirilmiş, acil servise başvuranlar haricinde de tüm hastaneye girişlerde Kovid-19 şüphesi semptomlarının ve ateş ölçümünün yapıldığı triaj (ilk kontrol) bölgeleri oluşturulmuştur.

Ateş ya da olası korona semptomlarının bulunduğu hastalar, diğer hastalar ile poliklinik alanlarında bir arada ve uzun sürelerde bulunmasının önüne geçilmesi amacıyla Kovid polikliniklerine yönlendirilmektedir. Sürüntü alınan yatış endikasyonu bulunan hastalar, boğaz sürüntü örneklerinin sonucu çıkıncaya kadar tek kişilik odalarda uygun izolasyon koşullarında ağırlanmıştır" dedi.

TÜM ÖNLEMLER ALINDI

Fedakarca çalışan sağlık çalışanlarının da güvenliğini sağladıklarının altını çizen Kaşıkcı, "Kişisel koruyucu ekipman ihtiyaçları periyodik aralıklarla hastanelere temin edilmekte, korunmasız ve kontrolsüz hiçbir personelimizin çalışmasına izin verilmemektedir.
Bir arada oturup, sosyal mesafenin korunmasının güç olduğu küçük ve sıkışık doktor ve hemşire odaları kapatılmış, yemekhanelerde kişilerin birbirinden uzak oturmasını sağlayacak önlemler hayata geçirilerek Kovid 19'la mücadele eden savaşçılarımızın bu enfeksiyona yakalanmaması için gerekli her önlem alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.