Hava Durumu

Bursa'da virüsten can kaybı ve vaka sayısı belli oldu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı basın toplantısında açıkladığı verilere göre Bursa'da koronavirüsten can kaybı ve vaka sayısı belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2020 20:36
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2020 20:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da virüsten can kaybı ve vaka sayısı belli oldu!

HABER | bursahakimiyet.com.tr

Bakan Koca'nın son 24 saatteki verilere ilişkin yaptığı açıklamada basın mensuplarında gösterdiği tablolalarda Bursa'da koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısının ve toplam vaka sayısı belli oldu.

Tablolalar göre Bursa'da bugüne kadar virüsten can kaybı 8 olurken, toplam vaka sayısının ise 259 olduğu görüldü. bursahakimiyet.com.tr

BURSA'DAKİ TOPLAM VAKA SAYISI: bursahakimiyet.com.tr

CAN KAYBI SAYISI: bursahakimiyet.com.tr

Nufüsa göre en riskli iller

"Nüfusa göre en riskli illerimiz İstanbul, Ankara, İzmir, Konya'dır. 20 yaşından itibaren daha yoğun görüldüğü, erkeklerin kadınlara göre görülme oranının daha yüksel olduğunu söylemek istiyorum. Gençlerim hastalığı ya hissetmemekte yada hafif geçirdiğini daha önce ifade etmiştim.

Şuan 25 ilde can kaybımız olmadı. 56 ilde virüs nedeniyle vefat yaşandı. En yüksek can kaybımız 210 ile İstanbul. 27 İzmir, 14 Ankara ve onu Konya takip ediyor.

60 yaş üstünün çok kritik olduğu, yoğun bakımda yatan hastaların yüzde 64'ünü oluşturuyor. Hayatını kaybedenlerin yüzde 80'i 60 yaş üstü oluşturuyor.

İstanbul'da 12 bin 231, İzmir'de 1105, Ankara'da 860, Konya'da 601, Kocaeli'de 500 vaka var. İyileşen hasta sayısı 484'e yükseldi. ​

Yoğun bakımdaki hastalarımızın yüzde 74.4'ünde en az bir alt hastalık olduğunu görüyoruz. Risk oluşturan hastalıkların başında astım hastaları geliyor. KOAH hastalarımızın 55-90 yaş arasında seyrettiğini görüyoruz. Hastaların özellikle yaş farkı göstermeden vefat edenlerin olduğunu görüyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.