Hava Durumu

Bursa'da yanlışlıkla temizlik malzemesi içen Kayra...

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde 3 yaşındayken yanlışlıkla içtiği temizlik maddesinden iç organları büyük hasar gören ve Türkiye ve ABD'de 70'e yakın ameliyat geçiren 9 yaşındaki Kayra Yaman Karataş, tedavisinin sürdürülmesi için yeniden ABD'ye gitti. Boston'da yapılacak kontrol ve küçük bir operasyonda, Kayra'yı sağlığına kavuşturacak büyük ameliyat için karar verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2017 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2017 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da yanlışlıkla temizlik malzemesi içen Kayra...

İnegöl'de 3 yaşındayken içtiği lavabo açıcı nedeniyle iç organları büyük hasar gören, son 6 yılda Türkiye ve ABD'de toplam 70 ameliyat geçiren Kayra Yaman Karataş yaşamını, özel bir cihaz sayesinde sırtına takılı olan çantadan beslenerek sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, sağlığı ile yakından ilgilendiği SGK kapsamında tedavisi süren Kayra Yaman Karataş, Cemil Sönmez İlkokulunda birinci sınıfı başarıyla bitirdiğine gösteren karnesini alıp ABD'ye gitti.

Annesi Ayşen Karakaş ile birlikte ABD'ye giden Kayra, Boston Çocuk Hastanesi'nde Doktor Belinda Dickie tarafından kontrol edilecek. Muayene sonrası küçük bir operasyona bugün girecek olan Kayra'nın sağlığına kavuşması için önemli tetkikler yapılacak. Bir yıl içerisinde büyük ve riskli operasyona girmesi düşünülen Kayra için bugün operasyonla ameliyat teknikleri belirlenecek.


AİLE KARAR VERECEK

Bu kontroller ve küçük operasyon sonrası Kayra'nın ailesi büyük bir karar verme aşamasına girecek. Kayra için hayati risk taşıyan büyük ameliyatın bir yıl içinde yapılacağı bildirildi.

Kayra'nın sağlığı ile çok yakından ilgilenen anneannesi Meral Güneş, torununu büyük bir ameliyatın beklediğini belirterek, "Riskli bir ameliyat. Karar vermemiz zor olacak. Kaybetme riski de varmış. Boston Çocuk hastanesinde küçük bir operasyon yapılıyor. Büyük ameliyatın nasıl yapılacağı konusunda küçük bir operasyon yapılacak. Ameliyat sonucunda belli olacak. Kulak burun boğaz, plastik cerrahi, çocuk cerrahi, kardiyolog olmak üzere 7 cerrah operasyona katılıyor. Bir hafta boyunca orada kalacak. Bir sene içerisinde büyük ameliyat gerçekleşecek. Nasıl bir karar vereceğiz bilmiyorum. Bizim için çok zor bir karar. Ankara Tıp Fakültesi'nde geçtiğimiz aylarda doktorlar 'Yemek yiyebilir ama konuşamaz' dedikleri bir ameliyat önermişlerdi. Biz bu kararı kabul etmemiştik. Şimdi ise önümüzde daha riskli bir karar var. Annesi ve bizler bu konuda Kayra'nın hayatı için önemli bir karar alacağız. İnşallah kayra sağlığına kavuşur" dedi.

Kayra'nın tedavisi için hayırseverlerin desteğinin yanı sıra 200 bin liranın üzerinde harcama yaptıklarını kaydeden Meral Güneş, "Her üç ayda bir 10 bin liranın üzerinde para harcıyoruz ilaçları için. İlaçlar Türkiye'den değil yurtdışından geliyor. Bu harcamaları ödeyemez olduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan Kayra'nın sağlık giderlerinin sağlanması için destek bekliyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.