Hava Durumu

Bursa'da yaşanan bu vahşet kan dondurdu

Bursa'da, kulakları kesilmiş halde ölmek üzereyken Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezine getirilen yavru köpek, estetik ameliyat ve özel bakımla hayata döndürüldü

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2014 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2014 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da yaşanan bu vahşet kan dondurdu

Kulak ve kafa derisi neredeyse yok edilmiş ve yaşama şansı son derece düşük olan kangal köpeğini ameliyata alan 6 kişilik ekip, 1 saat süren cerrahi müdahaleyle köpeğin, kulak derisi ile kıkırdak dokusunu birleştirdi. Merkez çalışanları tarafından ''Kulaksız'' adı verilen yavru kangal, yeniden yaşama tutundu.

Merkezin müdürü Mürsel Büyükçoban yaptığı açıklamada, köpeğin kendilerine Bursa Hayvanları Koruma Derneği yetkililerince getirildiğini belirterek, şunları kaydetti: ''Vahşete uğramış bir hayvan. Kanlar içindeydi ve kulak ile kafa derisi tamamen yok olmuştu. Tıbbi olarak çok büyük bir sorunla karşı karşıyaydık. Kafa derisi tekrar açıldı, açıkta kalan kulak derisi ile kıkırdak derisi birleştirilerek kapatıldı. Estetik operasyon gerekiyordu. Yarası çok büyüktü ve ölme ihtimali yüksekti. Ekibimiz çok başarılı bir operasyon sonucu sevimli kangalın, hem hayatını hem de kulaklarını kurtardı. Duyma problemi de olmayacak'' diye konuştu.

Bazı bölgelerde alışılagelmiş cahil uygulamaların devam ettiğini vurgulayan Büyükçoban, ''Sahipleri, kavgada kulaklarını kaptırmaması için ve biraz da kendi adına görsel bir durum nedeniyle kangal ve çoban köpeklerinin kulaklarını basit yöntemlerle kesiyorlar. Bu şiddete karşıyız. Yasaya göre zaten artık bu işlemler hekimlerce de yapılmıyor. Vatandaşlar da bunu kendi yöntemleriyle çözmeye çalışıyor. Kulaksız' şanslı bir köpek. Kısa zamanda bize getirildi. Eğer bizimle iletişimi sağlanmasaydı hayatta kalma şansı yoktu'' dedi.

Estetik ameliyatın ardından iki kulağı kesilen yavru kangal, merkezin maskotu oldu. Gün boyunca merkezin içinde koşturan sevimli kangalın birkaç hafta içinde tam anlamıyla iyileşeceği ve sargılarından kurtulacağı bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.