Hava Durumu

Bursa'da yaşlı kadın 8 bin lirasını çöp kutusuna bıraktı sonra da...

Bursa'da, kendisini 'polis' olarak tanıtan telefon dolandırıcısının "Bankadaki hesaplarını suç örgütü kullanıyor, altınlarını bozdur, dediğimiz yere bırak" sözüne inanan yaşlı kadın tam 8 bin 50 TL'yi dolandırıcıların dediği çöp kutusuna bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2013 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2013 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da yaşlı kadın 8 bin lirasını çöp kutusuna bıraktı sonra da...

Bursa’da, kendisini ‘polis’ olarak tanıtan telefon dolandırıcısının "Bankadaki hesaplarını suç örgütü kullanıyor, altınlarını bozdur, dediğimiz yere bırak" sözüne inanan yaşlı kadın tam 8 bin 50 TL’yi dolandırıcıların dediği çöp kutusuna bıraktı. Dolandırıcıların ‘parayı bıraktıktan sonra sakın ardına bakma’ tembihine de uyan yaşlı kadın, saatler sonra dolandırıldığını anlayınca polise müracaat etti.

Kendilerini ‘polis, savcı’ olarak tanıtan telefon dolandırıcıları vatandaşları mağdur etmeyi sürdürüyor. Bursa’nın Yıldırım ilçesi Beyazıt Mahallesi Yunus Sokak’ta ikamet eden Kadriye Duman’ı (69) arayan kimliği henüz belirlenemeyen kişi, kendisini polis olarak tanıttı. Telefondan gelen telsiz sesleri ile inandırıcılığını artıran şüpheli, “Emekli aylığından kesinti yapılıyor. Suç örgütü senin kimlik bilgilerini ele geçirmiş, hesabını kullanıyor. Bankalarda hesabın var mı? Bankalara borcun var, bunları yatırman lazım. Aksi taktirde evine haciz gelecek, derhal kolundaki altınları bozdur ve dediğimiz yere bırak. Telefonu da hemen kapat sakın kimseyi arama, eşine, dostuna, çocuklarına konuyu anlatma” demesi üzerine Kadriye Duman paniğe kapıldı.

Sahte polislerin sözüne inanan Kadriye Duman, kolundaki altınları kuyumcuya bozdurdu. 8 bin 50 TL’yi yanına alarak evden ayrılan Duman, telefon dolandırıcısının yönlendirdiği Yıldırım Hamam Sokak üzerindeki çöp kutusuna bıraktı. Telefondaki şahsın ‘Parayı bıraktıktan sonra sakın arkana bakma, hemen oradan ayrıl’ sözünü de uygulayan Duman, saatler sonra dolandırıldığını anlayınca Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat etti.

ITIRAZ EDINCE 'BEN POLISIM' DEDI

Yaşadıklarını anlatan Duman, "Eve telefon ettiler, ‘nüfus cüzdanın bizim elimizde, senin ki yanlış’ gibi bir şeyler söyledi. Nüfus kağıdımın yanımda olduğunu söyledim. Banka cüzdanı kullanıp kullanmadığımı sordu. Aylığımı sordu, şu kadar aldığımı söyledim. ‘Ah teyze, banka aylığının yarısına el koymuş, bin 200 lira yatırmaları lazım. Ne kadar altının var?’ dedi. ‘Benim altınımla ne işin var?’ Dedim. ‘Ben polisim, bilezikleri bozdur parayı çöp kutusuna bırak’ dedi. Kuyumcuya gittim, parayı bozdurdum, çöpe attım." diye konuştu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.