Hava Durumu

Bursa'da yaşlı kadın maaşının yarısını cami inşaatına bağışladı

İnegöl'de yaşayan Pembe Akyol (83), bir süredir tadilatına devam edilen tarihi İshak Paşa Camii'ne, eşinden kalan emekli maaşının yarısı olan 500 lira bağış yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2019 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2019 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da yaşlı kadın maaşının yarısını cami inşaatına bağışladı

Bursa'nın İnegöl İlçesinde, Fatih Sultan Mehmed devrinde vezirlik yapan İshak Paşa tarafından yaptırılan İshak Paşa Camii'nin restorasyonu için yaklaşık bir ay önce çalışma başlatıldı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün izni ile başlayan çalışmalar tüm hızı ile sürerken restorasyon çalışmalarına anlamlı bir bağış yapıldı. İnegöl'ün kırsal Hamzabey mahallesinde yaşayan ve sürekli camiyi ziyaret eden 83 yaşındaki Pembe Akyol, eşinden kalan emekli maaşının yarısı olan 500 lirayı caminin restorasyon çalışmaları için bağışladı. Uzun süre önce ölen eşi için hayır yapmak istediğini belirten Akyol, parayı cami imamı Mehmet Nuri Memiş'e teslim etti.

İmam Hatip odasında parayı sayarak veren Pembe Akyol, "İnegöl'e ne zaman gelsem İshakpaşa camine uğramadan etmiyorum. Geçtiğimiz hafta geldiğimde cami kapalıydı. Tadilat işlerinin olduğunu söylediler. Tadilat bitti cami açıldı. Bende camiye gelerek destek olmak istedim. Eşimi yıllar önce kaybettim. Onun hayrı için bunu yapıyorum" dedi.

Pembe Akyol'un bu davranışının kendisini duygulandırdığını söyleyen İshakpaşa imamı Mehmet Nuri Memiş ise, "Pembe teyze gözlerimizi yaşarttı. Güzel bir duyarlılık. Camimizin onarım işlemlerinin yanı sıra çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik. Vakıflar Bölge Müdürlüğünün izniyle harcamalar 400 bin TL harcandı. Teyzemiz de bizlere elinden geldiği kadar destek oldu. Allah razı olsun. Bu davranışıyla İnegöl'e de örnek oldu. Kendisinden Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.