Hava Durumu

Bursa'da yeni bir dönem başlıyor

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 30 Marttan sonra Büyükşehir Belediyesi’nin bütün şehirden sorumlu olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2014 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2014 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da yeni bir dönem başlıyor

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Münir Karaloğlu başkanlığında yapıldı. Karaloğlu, “Şu ana kadar İstanbul ve Kocaeli’nde uygulanan büyükşehirlerin bütün şehirde yetkili ve sorumlu olduğu yeni bir döneme giriyoruz. Bu dönemde özel idareler olmayacak. Büyükşehir, bütün şehirden sorumlu olacak. Artık şehir merkezi ve kırsal ayrımı olmadan, ilçe belediyeleri kendi ilçe sınırları içerisinde, büyükşehir ise bütün şehirden sorumlu olacak. Özel idarenin tasfiye sürecinde son aşamaya geliyoruz. Yeni model hem şehrimiz, hem ülkemiz için hayırlara vesile olur inşaallah” dedi.

Bursa’da devam eden önemli projeler hakkında bilgi veren Vali Karaloğlu, “Ulaşım, sağlık, eğitim, gençlik spor, kültür ve sanatta devam eden çok önemli projelerimiz var. Belediyelerimizin şehrin alt yapısına yönelik, il özel idaremizin kırsal alana yönelik önemli yatırımları var. Ulaşıma baktığımızda özellikle İstanbul - Bursa - İzmir otoyolunun hızla devam ediyor olması bizi mutlu ediyor. Bursa - Ankara, Bursa - İstanbul’u hızlı tren hattını bağlayacak olan Osmaneli - Bursa hattında da çalışmalar sürüyor. Aynı zamanda Bursa’nın çevre illerle ve ilçelerimizle bağlantısını artıracak çok sayıda projemiz var. Sağlıkta şu anda 9 tesisimizin inşaatı devam ediyor. Bir kısmı bitti. Mudanya Devlet Hastanesi, Keles Devlet Hastanesi bitti. Çok yakın zamanda hizmete almış olacağız. Devam eden 2014 yılında bitirip hizmete alacağımız çok sayıda tesis var. Eğitim de yeni ihalelerimiz var. 2014 yılında işleri takip edeceğiz. 2014 Eylül ayına yeni okullarımızı yeni eğitim yılına yetiştirmek için bütün kurumlar elinden geleni yapacak. Sulama göleti çalışmaları sürüyor. DSİ eliyle yürüyen işler devam ediyor. Bunların takipçisi olacağız” diye konuştu.

Yeni kanunla Yatırımları İzleme ve Koordinasyon Merkezi kurulduğunu kaydeden Karaloğlu, “Yeni konsepte valilik olarak yatırımları daha yakından izleyeceğiz. Müdahalelerimiz de olacak. Yetki verilen kurum eğer yetkisini kullanmazsa, kamu hizmetinde bir aksama söz konusu olursa, direk valilikler devreye girecek. Hizmet hangi kurumun ise onun adına valilikler ihalesini yapacak. Bursa’da her kurum üstüne düşeni yapacaktır. Hizmetin vatandaşa ulaşması için bir teminat olarak bu kanun konmuştur. Bütün kurumları burada dinleyeceğiz. Kurumlar arasında koordinasyona ihtiyaç olan konuları burada tartışacağız. Birden çok kurumu ilgilendiren meseleleri burada tartışalım” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.