Hava Durumu

Bursa'da Yenişehir'e cezaevi projesi iptal edildi

İYİ Parti'nin şiddetle karşı çıktığı ve üst üste sahada yaptığı protestolarla dile getirdiği Yenişehir'e cezaevi projesi iptal edildi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, gelen yoğun tepkiler üzerine projenin Yenişehir'deki tarım alanına yapılmasından vazgeçildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:37
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Yenişehir'e cezaevi projesi iptal edildi

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, sıcak gelişme üzerine yaptığı açıklamada, "Demek ki neymiş, aklın yolu birmiş. Birinci derece tarım arazisi olan Yenişehir'in verimli ovasının tam ortasına yapılması planlanan cezaevi projesinin iptali Yenişehirliler'e nihayet rahat nefes aldırmıştır" dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün milletin isyanına kulak vermesinden memnuniyet duyduklarını belirten İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, "Milletimizin derdiyle dertlenen İYİ Partililer olarak bizler, ülkemizin ve Bursamızın hayrına görmediğimiz her yanlış işin şiddetle karşısında olmayı sürdüreceğiz.
Bursa ve çevresine hizmet vereceği belirtilen 15 bin kapasiteli yeni cezaevinin, Kestel Soğuksu Mahallesi'ndeki meraya yapılmasına nasıl karşı çıktıysak, Yenişehir'deki tarım alanına kaydırılmasının da tam bir cinayet olduğunu haykırdık.
Orası hayvancılıkla geçinen yöre insanımızın yararlandığı yemyeşil mera alanıydı. Burası da, Yenişehir'in güzelim ovasının tam ortasıydı. Bursa'da, tarım alanının dışında cezaevi yapılabilecek kıraç bir alan yok mu diyerek muktedirlere seslendik. Proje için seçilen yer Yenişehir merkezine 4 km,
yeni yapılacak üniversite yerleskesine 2 km, havaalanına da sadece 1 km uzaklıktaydı ve tam tamına 455 bin metrekarelik tarımsal alanı kapsıyordu.
Yenişehir ovasının tam ortasındaki Karaköy'de, şu an hayvancılıkla iştigal olan vatandaşların mera olarak kullandığı birinci sınıf tarım arazisi olan çok değerli bir yerin cezaevi yeri olarak seçilmesi kesinlikle kabul edilemezdi. Gittik gördük ve Yenişehir halkıyla birlikte bizzat yerinde tepkimizi koyduk.
Sonuç itibarıyla Adalet Bakanı'nın yanlışta ısrar etmeyip projeyi iptal edildiğini duyurmuş olması yerinde bir karar olmuştur. İYİ Parti olarak etkin muhalefet görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz" dedi.

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel de, "Yediden yetmişe tüm Yenişehir'in karşı olduğu son derece yanlış bir projenin iptal edilmesi isabetli olmuştur. Halkımızın ortak tepkisini en güçlü bir şekilde dile getirmekten ve ilçemize gerçekten çok zarar verecek bir projeyi engellemiş olmaktan memnunuz. İptal kararı ilçemizin ve milletimizin yararına olmuştur" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.