Hava Durumu

Bursa'da YGS tartışması! Oğlu sınava alınmayınca...

Bursa'da da Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) heyecanı yaşandı. Oğlu sınava bir dakika geç kaldığı için içeri alınmayan anne, polis ve sınav görevlileri ile tartıştı.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2017 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2017 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da YGS tartışması! Oğlu sınava alınmayınca...

Bursa'da YGS'ye girmek için okula geç kalan öğrenciler sınava alınmadı. Bir dakika yüzünden bir yılları heba olan öğrencilerin yakınları ise görevlilere tepki gösterdi.

Bütün Türkiye'de olduğu gibi Bursa'da da binlerce öğrenci YGS sınavında ter döktü. Öğrenciler, bir yıl boyunca çalışıp hazırlandıkları sınava geç kalmamak için sabah eken saatlerde yollara düştü. İmtihana geç kalan öğrenciler ise kapıdan geri çevrildi. Bir dakika geç kaldıkları için geri çevrilen bazı öğrenciler göz yaşlarına hakim olamazken, okul önünde bekleyen öğrenci yakınları da görevlilere tepki gösterdi. Bir dakikalık gecikme yüzünden bir senelerinin heba olduğunu söyleyen öğrenciler isyan etti.

09.45'TE KAPILAR KAPANDI

Tüm yurtta olduğu gibi Bursa'da da YGS heyecanı yaşandı. Saat 10.00'da başlayan sınav için 09.45'de okulların kapıları kapatıldı. Okul önlerinde sıkı denetim alan polis ekipleri, sınava giren öğrencilerin üzerlerini arayıp, kimlikleri kontrol etti. Öğrenciler sınav heyecanı yaşarken, veliler de dışarıda bekledi. Bursa'da 55 yaşında sınava giren Seyithan Oymacı, lise ve ilkokulu açıktan bitirdiğini, hedefinin hukuk olduğunu söyledi. Daha önce de YGS'ye girdiğini anlatan Oymacı, hukuk bölümünü kazanana kadar mücadelesini sürdüreceğini söyledi.



GÖZYAŞLARINI TUTUMADI

Ssınavın başlamasına dakikalar kala bir öğrenci, annesi ile birlikte Bursa Anadolu Lisesine geldi. Burada kimlik kontrolünden geçen öğrenciyi polisler ve okul yetkilileri uyararak, yanlış yere geldiklerini söyledi. Bunun üzerine annesi ile birlikte koştura koştura yaklaşık 200 metre uzaklıktaki Cumhuriyet Anadolu Lisesine giden aday, hayatının şokunu yaşadı. Saatin 09.46 olması sebebiyle adaya bir dakika ile sınavı kaçırdığını ifade eden görevliler, genci sınıfa almadı. Bunun üzerine dışarıya yönelen genç, annesi ile birlikte tekrar okulun bahçesine girdi. Uzun süre polislere ve sınav görevlilerine sesini duyurmaya çalışan anne, çocuğunu sınıfa sokmak istedi. Anne ile polis ve görevliler arasında tartışma yaşandı. İçeriye alınmayan öğrenci ise, gözyaşlarına hakim olamadı. İçeriye alınmayan aday ile annesi üzüntülü şekilde okuldan ayrıldı.

Kızı Cansu Narin'in Uludağ Üniversitesinde apandis ameliyatı olduğunu ve o şartlar altında sınava geldiklerini iddia eden baba ise, kızı birkaç dakika geç kaldığı için içeri alınmayınca polis ve sınav görevlileri ile tartıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.