Hava Durumu

Bursa'da yine 'sel' kabusu!

Bursa'nın İnegöl İlçesi’nde, etkili olan şiddetli yağış sonrası yollar göle döndü. Mesudiye alt geçidi trafiğe kapatılırken, sanayi sitesinde de birçok işyeri yağıştan etkilendi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2015 08:28
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2015 08:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da yine 'sel' kabusu!
İnegöl’de aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle birçok cadde ve sokak sular altında kaldı. Rögar kapaklarının tıkanmasıyla tamamen sulara gömülen cadde ve sokaklarda vatandaşlar kendi imkanlarıyla ev ve işyerlerine suyun girmesini engellemeye çalıştı. Özellikle rampa olan caddelerde seli andıran görüntüler yaşandı.

Trafik de yağıştan olumsuz etkilendi. Görüş mesafesi düşen araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Şiddetli yağış nedeniyle trafik ve belediye ekipleri ise aynı anda gelen su baskını ihbarlarına yetişmekte zorlandı. Su baskını nedeniyle Mesudiye alt geçidi trafiğe kapatıldı.  



Mobilya sanayisinde ise birçok sokak sular altında kaldı. Dükkanına su girmemesi için uğraşan esnaf, bazı sokakları kendi araçlarıyla trafiğe kaparak araç geçişinde dükkanına daha fazla su girmesini engellemeye çalıştı. Bazı esnafla tıkanan logarları ise kendi imkanlarıyla açmaya uğraştı.  

Orhaniye Mahallesi İnegöl Caddesinde Doğu Garajının karşısında bulunan çınar ağacı aşırı yağışı dayanamayarak devrildi. Çift şeritli yolun yarısını kapatan çınar ağacı nedeniyle trafik bir süre aksadı. 

Mezit Deresi kenarın da yerleşimi olan Güneykestane, Osmaniye ve Eskikaracakaya mahallelerde de sel tehlikesi yaşandı. Mezit Deresi'nin yoğun yağış nedeniyle taşması sonucunda Osmaniye Mahallesi’ndeki yaya köprüsü de selin etkisi ile yerinden sökülüp, sel akıntısına kapıldı. Eskikaracakaya ve Güneykestane köylerinde de evlerin çevresi sular altında kaldı. Yağışın etkisini azaltmasıyla evlere su başka tehlikesi de önlenmiş oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.