Hava Durumu

Bursa'da yumruk yumruğa yol kesme

Bursa'da kaçak binalarına su, elektrik ve doğalgaz bağlanmayan mahalle sakinleri Ankara çevre yolunu trafiğe kapattı.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2012 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2012 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da yumruk yumruğa yol kesme

Yol kesen mahalleli ile sürücüler arasında kısa süreli kavga yaşandı. Ambulansın dahi geçişine izin vermeyen çocuklu kadınlı 300 kişilik grup, mahalle muhtarının Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'le görüşme sözü vermesi üzerine yolu açtı

Merkez Yıldırım İlçesi Millet Mahallesi'nin Ankara yolu altında kalan 300 kişilik grup elektrik, doğalgaz ve su olmadığını söyleyerek yakın çevre yolunu trafiğe kapattılar. Ellerindeki pankartlarla slogan atan eylemcilere mahallede oturan çocuklar da destek verdi. Bu arada uzun araç kuyrukları oluşan araçlardan bazıları kapanan yoldan geçmek isteyince eylemcilerle araç sürücüleri arasında gergin anlar yaşandı. Yaşanan gerginliğin ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, kavga olma ihtimaline karşı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri de olay yerinde hazır bekletildi.

Mahalle sakinlerinin sinirlerini yatıştırmak için olay yerine ambulans çağrıldı. Evlerinde yol, su, elektrik ve doğalgaz olmadığını, çocuklarının okula gidemediğini belirten mahalle sakinlerinden Fatma Güler, başka yerlerde yapılan kaçak binalara su, elektrik, doğalgaz verildiğini, yollarına da asfalt döküldüğünü söyledi. Mağdur olan sürücüler ise düğüne gittiklerini ancak mahalle sakinlerinin yaptıkları eylemden dolayı 2 saat boyunca beklediklerini söyledi.


İlçe Emniyet Müdürü olay yerine geldi
Bir türlü ikna olamayan mahalle sakinlerini olay yerine gelen Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü Sıddık Ekici sakinleştirdi. Ekici, ilk önce yolun kesilmesiyle mağdur olan trafiği açmaya çalıştı. Ekici, Ankara-İzmir İstikametindeki trafiği durdurdu ve ters yönden trafiği açtı. Geldikleri yoldan geri dönen sürücüler ise rahat bir nefes aldı. İzmir-Ankara istikametinde ki yol güzergahı da aynı şekilde açıldı ve sürücülerin mağduriyeti giderildi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile görüşmek isteyen vatandaşlar boşalan yolu açmamakta ısrar edince Ekici, mahalle sakinlerinden 10 kişiyi alarak Yıldırım Belediyesi'ne götürdü. Mahalle muhtarının da araya girmesiyle yetkililerle görüştürülme sözü alan vatandaşlar daha sonra sessizce dağıldı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.