Hava Durumu

Bursa'da zabıta ekiplerinden bakkal ve marketlere denetim

Bursa Orhangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde bulunan tüm market, bakkal ve büfelerde denetimlerini sürdürüyor. Koronavirüs salgınına karşı ilçe genelinde gıda ve genel temizlik maddelerine yönelik yapılan denetimlerde fiyat etiketlerini inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2020 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2020 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da zabıta ekiplerinden bakkal ve marketlere denetim

Orhangazi Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Öztürk pandemi süreci içerisinde vatandaşlarımızın en yoğun olarak kullandığı alanlara karşı denetimlerimizin yanı sıra özellikle en büyük şikâyete konu olan marketlerdeki fiyat farkı, sosyal mesafe ve hijyen gibi konularda denetimlerimizi sıklaştırarak aralıksız olarak devam ediyoruz dedi.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, " Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından ilçe genelinde marketlerde büfelerde ve bakkallarda denetimlerimizi sürdürüyoruz. Son bir ay içerisinde ilçemizde korana virüsün kat kat artış gösterdiğini vurgulayan Aydın Vatandaşlarımızın özellikle alışveriş yaparken temas ettikleri ürünlerinde minimum seviye indirerek alışverişlerini tamamlanması gerektiğini söyledi. Belediye olarak işletmeleri, bakkalları ve marketleri aralıksız olarak denetliyoruz. Ürünlerin üzerindeki fiyat ile kasa arasında değişikliği olup olmadığı kontrollerini sağlıyoruz. Denetimlerimiz sırasında en hassas olduğumuz konu ise ürünlerin üzerindeki son kullanım tarihlerinin geçip geçmediğidir.

Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına uymalıyız

İlçemizde Koronavirüs vakalarının ciddi bir anlamda artış göstermesi sonrası Zabıta ekiplerimiz tarafından ilçe genelinde denetimler hız kesmeden devam ediyor. Özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandıkları alanlardan bir tanesi olan marketlerde özellikle vatandaşlarımız sosyal mesafe kurallarına uyması gerektiğini ve firma sahiplerinin pandemi kurallarına uyup uymaması konusunda denetimlerimiz sürüyor. Ekiplerimiz bu süreçte mesai kavramı gözetmeksizin denetimlerini aralıksız olarak devam ettirirken şikâyete konu olan her olaylara anında müdahale ederek çözüm odaklı çalışmalarını sürdürüyor. İlçemiz genelinde Koronavirüs tablosu gerçekten çok ciddi bir rakamlara ulaşmış durumdadır. Bu süreci hep birlikte atlatmak adına zorunlu kalmamak şartıyla evlerimizde kalalım yoğun olarak kullanılan alanlarda mutlaka mesafeyi koruyalım. Kuralara uyarak bu süreci en az hasarla birlikte atlatalım" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.