Hava Durumu

Bursa'da Zekeriya Öz'le birçok kez görüştük ama...

Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz'ün açıklamaları sonrasındaki tartışmalar üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevlendirilmesinin, tehditte bulunmasının, "soruşturmayı kapatın" demesinin söz konusu olmadığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2014 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2014 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Zekeriya Öz'le birçok kez görüştük ama...

Ömeroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Başsavcıvekili Öz'ün, Başbakan Erdoğan'a yönelik iddialar ileri sürdüğünü belirterek, "İki yüksek yargı mensubunun Başbakan tarafından kendisine gönderildiğini, tehdit edildiğini, soruşturmayı kapatmazsa kendisi için iyi olmayacağını söylediğini" iddia ettiğini hatırlattı.

"ÖZ'DEN DOĞRU AÇIKLAMA BEKLİYORUM"

Onursal Yargıtay üyeliğinden ayrı olarak Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi olarak görev yaptığını anımsatan Ömeroğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu iddia, bir anlamda beni ilgilendirmemekle birlikte bir internet sitesinde yüksek yargıdaki bu kişinin ben olacağım varsayılmıştır. Bu nedenle açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur. Bu konuda da Sayın Öz'den doğru açıklama bekliyorum. İstanbul Başsavcıvekili Zekeriya Öz, bu iki yüksek yargı mensubunun ismini açıklamamıştır. Açıklasaydı ve ismimi belirtseydi gerekli cevabı verirdim.

"ZEKERİYA ÖZ İLE AİLECE GÖRÜŞÜRÜZ"

Zekeriya Öz, benim Bursa Adliyesi'nden tanıdığım stajyerdir. Kendisiyle ailece görüşürüz. İstanbul'da, Bursa'da birçok kez beraber olmuşuzdur. 22 Aralık 2013 günü Bursa'da değildim. 28 Aralık 2013 günü yılbaşı için Bursa'daydım. İddia ettiği hususlar bir araya geldiğimizde hiçbir zaman konuşulmamıştır. Tekrar ediyorum: Başbakan tarafından görevlendirilmem, tehdit etmem, 'soruşturmayı kapatın' demem asla söz konusu değildir. Açılan bir soruşturmayı kapatmaya kimsenin gücünün yetmeyeceği herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Hiçbir hukukçu bunu söylemez."

ÖZ NE DEMİŞTİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğinden alınarak Bakırköy Adliyesi'nde görevlendirilen Zekeriya Öz dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, "Yüksek Yargı kökenli olan, daha önceden tanıştığım ve saygı duyduğum iki kişi bizzat Sayın Başbakan tarafından bana gönderilmiştir. Bursa’da bir otelde görüştüğüm bu kişiler Sayın Başbakan’ın bana çok kızgın olduğunu, hakkımda ağır laflar ettiğini, bir mektup yazarak kendisinden özür dilemem gerektiğini, hükümete yönelik soruşturmaların derhal durdurulmasını, aksi takdirde zarar göreceğimi ve bunun sonuçlarının benim için ağır olacağını, emniyete neden gittiğimi, bunun herkesi çok kızdırdığını söylediler" ifadelerini kullanmıştı.

İKİ İSMİN ÖMEROĞLU VE CİRİT OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

Açıklamanın ardından Öz'ün iddialarında yer alan iki ismin Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu ve Yargıtay 13. Ceza Dairesi Başkanı İsmail Rüştü Cirit olduğu öne sürülmüştü.

24 SAAT SONRA YALANLAMA

Zekeriya Öz'ün açıklamasından tam 24 saat sonra Nihat Ömeroğlu'ndan iddialara yalanlama gelmiş oldu.

BAŞBAKAN HEMEN CEVAP VERMİŞTİ
Uzakdoğu gezisinde olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Zekeriya Öz'ün açıklamasından dakikalar sonra yaptığı açıklamada iddiaları 'yalan ve iftira' olarak nitelendirmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.