Hava Durumu

Bursa dahil 81 ilde uygulanan yasak başladı!

Türkiye'de 81 ilde Yükseköğretim Kurumları Sınavı nedeniyle 09.30 ile 18.30 saatleri arasında istisnalar hariç olmak üzere sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması başladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2020 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2020 09:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa dahil 81 ilde uygulanan yasak başladı!

YKS sınav maratonu nedeniyle 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. YKS'nin ikinci oturumu bugün saat 10.15'te başlayıp 13.15'de tamamlanacak ve üçüncü oturumu saat 15.45'te başlayıp 17.45'de bitecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu ve bulaşma riskini azaltmak, sınavın sorunsuz bir şekilde yapılmasını temin etmek amacıyla bugün 09.30 ile 18.30 saatleri arasında 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması olacak.

YERLİ VE YABANCI TURİSTLER MUAF YASAKTAN MUAF OLACAK

İçişleri Bakanlığı, yerli ve yabancı turistlerin sokağa çıkma yasağından muaf olacağını açıklamıştı.

Bakanlığın açıklaması şu şekildeydi:

Ayrıca Bakanlığımız valiliklere gönderdiği ek istisna yazısı ile daha önceden yapılmış rezervasyonların ve bundan sonra yapılacak tur satışlarının olumsuz etkilenmemesi adına halihazırda konaklayan ya da konaklama ve tur rezervasyonları yaptırmış olan yerli ve yabancı turistlerin;

a) Rezervasyon yaptırdıkları konaklama tesisine ulaşımları (Gerek havaalanı, otogar, gar, liman gibi toplu ulaşım araçlarının varış noktaları ile konaklama tesisleri arasındaki transferleri gerekse özel araçlarla gerçekleştirecekleri şehirlerarası yolculuklar),

b) Plajlardan yararlanmaları (konakladıkları tesise ait plaj bulunmaması halinde halk plajları dahil),

c) Müze ve ören yerleri ile tarihi/kültürel/dini anıtları/ibadethaneleri/türbeleri ziyaretleri, bu hizmetleri sunacak işletme veya yerlerde çalışanları kısıtlamadan muaf tutulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.