Hava Durumu

Bursa'daki 'acil toplanma alanı' sayısı belli oldu!

Geçtiğimiz hafta İstanbul'un Silivri ilçesinde meydana gelen Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre 6.0, AFAD verilerine göre 5.8 büyüklüğündeki deprem, beklenen büyük Marmara Depremi öncesinde adeta Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2019 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2019 09:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki 'acil toplanma alanı' sayısı belli oldu!

HABER I Seray SAYGILIOĞLU

Bursa'da da şiddetli bir şekilde hissedilen deprem kentte korku yaratırken, vatandaşlar Bursa'da yeterli toplanma alanları var mı, güvenlik nasıl sağlanacak, kimlere nasıl ulaşılacak, ambulans ve kurtarma sistemi nasıl işleyecek gibi sorulara cevap aradı.

TOPLANMA YERLERİ 'E-DEVLET'TE

AFAD Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Bursa'da 671 acil toplanma alanı bulunuyor. Bunların 671'i de kullanılabilir durumda. Bursa'da ve 17 ilçesinde hasarlı bina kaydedilmemiş. En fazla acil toplanma alanı ise Osmangazi'de bulunuyor. Osmangazi'de186, Yıldırım'da 151, Nilüfer'de 86, İnegöl'de 37, İznik'te 13, Orhangazi'de 17, Orhaneli'de 17, Mustafakemalpaşa'da 17, Karacabey'de 17, Gemlik'te 20, Gürsu'da 20, Harmancık'ta 9, Keles'te 8, Kestel'de 18, Yenişehir'de 17, Büyükorhan'da 16, Mudanya'da 22 acil toplanma alanı bulunuyor.

Acil Toplanma Alanı bilgilerine e-devlet üzerinden ulaşılabiliyor. Sisteme girenler kimlik numaralarını, il, ilçe, mahalle ve sokak ismini girerek ev ve iş yerlerine en yakın toplanma alanlarının yerlerini öğrenebiliyorlar.

PANAYIR'DAKİ ALAN 24 SAAT HİZMETE HAZIR

Bursa AFAD İl Müdürlüğü, kurduğu 26 hizmet Whatsapp grubunda koordinasyon sağlayarak herhangi bir duruma karşın tetikte bulunuyor. Panayır'da bulunan AFAD Müdürlüğü'nün arkasında bulunan 60 dönümlük arazide oluşturulan acil toplanma alanı ise 24 saat hizmete hazır. Toplanma alanında çadırlar, tuvaletler, banyolar, elektrik ve internet hatları, konteynırlar, güvenlik için polis noktaları da bulunuyor. AFAD ayrıca, vatandaşları ve çocukları bilgilendirmek amacı ile senede 120 bin kişiye ücretsiz eğitim veriyor.

1999'DAN ÖNCEKİ BİNALAR RİSKLİ

Olası bir depremde belki de en büyük sorunlardan bir tanesi de enkazlara ulaşım. Konuya ilişkin açıklama getiren Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Ömer Faruk Şahin Bursa'nın yüzde 60'ın kaçak yapıdan oluştuğunu ve çok fazla çarpık yapılaşmanın bulunduğunu belirtti. Bu tarz kaçak yapılardan dolayı bölgedeki yolların çok dar olduğunu ifade eden Şahin, "Yeni yapı stokunu çok riskli görmüyoruz. Bizim için asıl önemli olan 1999 döneminden önce yapılan binalar. 1999'dan önce beton kalitesi kontrol edilmiyordu" dedi. Buradaki çözümün ise kentsel dönüşümden geçtiğini vurgulayan Şahin, daha büyük ölçekli insan bazlı kentsel dönüşüm olması gerektiğini vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.