Hava Durumu

Bursa'daki baraj kumu operasyonunda 4 tutuklama

Bursa’nın İnegöl ve Yenişehir ilçelerinde Boğazköy barajı havzasından alınan kumun satıldığı ihbarı üzerine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden 4’ü tutuklandı. Tutuklananlar arasında, firma yetkilisi iki kişi ile şantiye şefi ve bir rütbeli jandarma personeli bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2013 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2013 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki baraj kumu operasyonunda 4 tutuklama

İddiaya göre, F.A. isimli kum ocağı yetkilisi, DSİ’den aldığı izinle Boğazköy barajının su kanallarının yapımında kullanılmak üzere baraj havzasından kum çıkarma işini üstlendi. Ancak çıkartılan kumların bir bölümü izinsiz olarak bir süreden beri müteahhit firmalara ve inşaat sahiplerine satılmaya başlandı. Bu yöntemle haksız kazanç elde edildiği iddiasıyla Osmangazi Emniyet Müdürlüğü'ne ihbarda bulunuldu.

Yapılan ihbar üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İnegöl’e gelerek teknik ve fiziki takip başlattı. Boğazköy barajının yanında bulunan kum ocağından, barajın su kanallarının yapımında kullanılmak üzere çıkartılan kumların bir kısmının maksat dışı olarak inşaat firmalarına ve özel şahıslara satıldığını tespit eden ekipler harekete geçti. Kum ocağı yetkilisi 4 kişi ile kum satışına göz yumdukları gerekçesiyle iki rütbeli jandarma görevlisi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 6 kişiden bir rütbeli jandarma personeli ile bir firma görevlisi serbest bırakılırken, 4 kişi adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen iki firma yetkilisi ile Boğazköy’dek

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.