Hava Durumu

Bursa'daki bu köy yok artık dedirttiriyor

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Çağrışan köyünün giriş yolu var, çıkış yolu yok.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2013 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2013 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki bu köy yok artık dedirttiriyor

Geçen yıl başlayan Bursa-Mudanya yolu inşaatı sırasında Çağlayan köyünün çıkış yolu iptal edildi. Köylüler Bursa-Mudanya yoluna çıkmak için ya benzinliğin içinden geçmek, ya da su kanalını kullanmak zorunda. Tünel şeklindeki su kanalından traktör ve büyük araçlar ise geçemiyor. Ayrıca geçtiğimiz aylarda kaza meydana gelmesi üzerine jandarmalar su kanalının kullanılmasına engel oluyor. Kanalı kullanan araçlara ceza kesiliyor.
Üzüm diyarı olarak bilinin Çağrışan köyünde yaşayan vatandaşlar, "Köyümüzde 160 hane ve 1600 villa var. Köyümüzde ayrıca 50 adet işletme var. Köyümüze giren çıkamıyor. Bilmeyenler çıkış olarak geliş istikametini kullanıyor. Biz çıkış yolu olarak özel mülk olan benzin istasyonunu ve su kanalını kullanıyoruz" dedi.

Yetkililerin bu meseleye acilen çare bulmasını isteyen köylüler, "Ağustos ayında üzüm ve incir hasat ediyoruz. Mahsul almak için her gün kamyonlar geliyor. Ancak köyün çıkışıyı bulamıyorlar" diye konuştu. Çağrışan köyü muhtarı Rıdvan Mutlu ise, “Geçen yıl Karayolları tarafından yapılan yol genişletme çalışmalarında köyümüz yok sayıldı. Çünkü girişi var çıkışı yok Bizim herhalde mutlaka bir çıkış olabileceğini düşünerek baştan önemsemedik. Köye giriş var, çıkış yok. Yetkililerin bu sıkıntıyı acilen ortadan kaldırmasını istiyoruz" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.