Hava Durumu

Bursa'daki bu köyün tüm erkekleri savaşta şehit oldu

Bursa'nın İnegöl ilçesinin Şehitler Mahallesi, Çanakkale ve İstiklal savaşlarında erkeklerinin tamamını şehit verdi. 6'sı asker olmak üzere 159 kişinin şehit olduğu mahalle adeta küllerinden çoğaldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2017 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2017 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki bu köyün tüm erkekleri savaşta şehit oldu

Savaş sırasında yetişkin erkeklerin şehit olduğu Şehitler Mahallesi'nde savaşın bitmesinden 10 sene sonra yetişkin olan çocukların evlenmeye başlamasıyla nüfusun artmaya başladığı bildirildi. İstiklal ve Çanakkale harplerinde yakılan köyde sadece yanmış vaziyetteki ağaç ile minare kaldı.

Mahallenin gençleri, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Gününde mahallenin girişindeki alana 159 şehit için 159 adet fidan dikti. Mahallenin gençlerinden Olcay Çakır, "Toplam 159 şehidimiz var. Bunların biri yüzbaşı ve komutasındaki 6 askerin yanı sıra mahalledeki yetişkin erkeklerdir. Bizde mahallenin gençleri olarak şehitlerimizi yaşatmak için bu yıl 159 adet sosyal proje gerçekleştirdik. Projelerimizden bir tanesi de şehit sayımız kadar fidanı toprakla buluşturduk. Köyümüzde 159 gencimiz var. Diktiğimiz 159 fidan gençlerimizi ve şehitlerimizi temsil ediyor" dedi.

Köyün en yaşlısı 87 yaşındaki Nezir Erdil, "Osmanlı zamanında köyümüz kurulmuş. Kurtuluş ve Çanakkale harplerinde Yunanlılar her yeri yakmışlar. Köyde sadece bir minare ve karaağaç kalmış. Erkekleri yakmışlar. 159 şehit vermişiz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.