Hava Durumu

Bursa'daki dev kampüs gün sayıyor

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, bir hayırsever tarafından yaptırılan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu'ndaki hummalı çalışmalar sürüyor. Çevre düzenleme ve yol çalışmalarının yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile kampus içindeki yolların asfaltlanacağı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2013 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2013 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki dev kampüs gün sayıyor

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, hayırsever sanayici Mehmet Yıldız'ın oğlu Hüseyin Yıldız, İnegöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile birlikte kampusta incelemelerde bulundu. Şahin, "Bölgemizin en büyük mesleki eğitim yatırımının yapıldığı İnegöl'de, Karalar köyü mevkiinde hayırsever sanayicimiz Mehmet Yıldız ve ailesinin yaptırdığı, sadece İnegöl'ümüze değil Bursa'ya, hatta Marmara bölgesine hitap edecek Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu'nun yeni eğitim sezonunda eğitime açılması ile ilgili hummalı bir faaliyet içerisindeyiz. Bütün ekipler burada çalışmalarını sürdürüyor. Yıldız ailesine çok teşekkür ediyoruz. Ödeneğin gönderilmesinde emeği geçen eski Bakanımız Ömer Dinçer ve şu anki Bakanımız Nabi Avcı'ya, İl Özel İdaresi'ne, valimize çok teşekkür ediyoruz. Çünkü böyle dev bir eser gün yüzüne çıkmış olacak. Burada mesleki eğitimle ilgili Türkiye'nin önünü açacak. Bilhassa sanayi bölgesi olan Bursa'ya ve İnegöl'e hizmet edecek, gençlerimizin meslek erbabı olarak yetişmesine vesile olacak böyle bir okulu bölgemize kazandırmış olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz" dedi.

KAMPUSA BÜYÜKŞEHİR İMZASI

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin geçici kabulü onaylamalarından sonra, okulu milli eğitim müfredatına alarak kayıtların başlayacağını kaydeden Şahin, "Biz de, yeni öğrencilerimizin birinci sınıf olarak burada eğitim almalarına imkan sağlamış olacağız. Bütün birimler var gücüyle çalışıyorlar. Özel bir teşekkürü de Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye yapmak istiyorum. Çünkü yeterli ödeneğin bizim elimize ulaşmasından sonra ilave işler çıkması neticesinde asfaltla ilgili problemi aşamamıştık. Başkanımız yaklaşık 5 bin metreküp temel alt, 5 bin metreküp asfalt malzemesiyle 15 gün içerisinde kampusumuzun bütün sokaklarını asfaltlayarak büyük bir destek vermiş olacak. İşadamı Mehmet Yıldız ve ailesi buraya yaklaşık 50 milyon TL'lik yatırım yaptı. Bu hakikaten hem takdire şayan, hem de alkışlanmaya değer bir vatanperverlik örneğidir" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, ilk etapta öğrenci sayısı hedefinin bin olduğuna dikkat çekerek, "İnegöl'deki okullarımızın kontenjanlarını düşük tutarak, diğer öğrencileri buraya nakil edeceğiz. 29 Ağustos'ta okullarımızın alacağı kontenjanlar belli olacak. Diğer grupları da buraya çekeceğiz. Dolayısıyla başka bir okula zorlamayacağız. O okul kontenjanları dışında kalan öğrenci grubumuzu buraya alacağız. Servis konusunda belediye ile görüşüyoruz. Kampus mevzuatı hazırlandıktan sonra öğrencilerin gerek taşınmaları, gerek yemekleri Bakanlık bütçesinden karşılanacak. Köylerden gelen öğrencileri, taşımalı eğitim kapsamında değerlendiriyoruz. Şehir merkezindeki öğrencilerimiz ile ilgili mevzuat bakanlık tarafından hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde bütün kolaylıklar sağlanacaktır. Belki kısa bir süre belediyemizden taşıma konusunda yardım alabiliriz" şeklinde konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.