Hava Durumu

Bursa'daki deve kuşlarının fedakarlığı hayrete düşürüyor

Bursa Zoo Park'taki erkek bir deve kuşu 3 yıl aradan sonra kuluçkaya yattı, dişisi ise başında nöbet tuttu. 16 yavruları için sırayla kuluçkaya yatan çiftin, 48 günlük zorlu nöbeti başladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2013 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2013 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki deve kuşlarının fedakarlığı hayrete düşürüyor

Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği üyesi Bursa Zoo Park'ta bulunan 8 deve kuşundan ikisi 3 yıl aradan sonra kuluçkaya yattı. Altında 16 yumurta bulunan erkek deve kuşu kuluçkada görüntülendi. Dişinin başında nöbet tutması ve etrafı kolaçan etmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Bilinen en büyük kuş türü olarak bilinen deve kuşları, her biri toplam 24 ayrı tavuk yumurtasına eş değer olan 16 yavruyu, dünyaya getirmek için çalışıyor. Bunun için de çiftin, 48 gün boyunca sırayla kuluçkaya yatması gerekiyor.

"ANNE VE BABA DEVEKUŞU DÖNÜŞÜMLÜ OLARAK KULUÇKAYA YATIYOR"

Zoo Park Beslenme Uzmanı Sıla Smith, Bursa'daki hayvanat bahçesinde 2'si erkek toplam 8 deve kuşunun bulunduğunu belirterek, "Anne ile baba deve kuşu dönüşümlü olarak yumurtaya yatıyorlar. Altında yaklaşık 16 yumurtası var. Çift zaman zaman yumurtaları kontrol ediyor. Eğer döllü değilse yada bozuşma varsa hayvan bunları eliyor. Yaklaşık yüzde 50 verim alabileceğimizi düşünüyoruz. 3 sene önce de yumurtaya yine yatmışlardı. O zaman da üretim verimliliği de hemen hemen yarı yarıyaydı" dedi.

"YENİ YAVRULARIMIZI UMUTLA BEKLİYORUZ"

Hayvanat bahçesinde zürafalar ve zebralar geldiği için deve kuşlarının 3 yıl boyunca kuluçkaya yatırmadıklarını ifade eden Smith, "Deve kuşu sayımız da yeterli olduğu için üretime ara vermemiz gerekti. Bu sene hayvanlarımız yine hevesli. Umutla bekliyoruz. Muhtemelen Temmuz ayında 48 günlük bir kuluçka periyodundan sonra yeni yavrularımız olacak" diye konuştu.
(OSM-İHS-GS-Y)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.