Hava Durumu

Bursa'daki eylem pazarcıları fena vurdu

Bursa'da Gemlikli pazarcıların kent halindeki eylemi 7,5 saat sürünce şehirdeki pazarlara sebze ve meyve sevkiyatı yapılamadı

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2016 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2016 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki eylem pazarcıları fena vurdu
Gemlik ilçesinde tezgah açan pazarcı esnafı belediyenin kendilerine sattığı yerleri tekrar ihaleye çıkartınca sabah erken saatlerde kent halinde eylem başlattı. 

800 pazarcı belediyenin daha önce kendilerine 10 bin liraya sattığı tezgahları, yeniden ihaleye çıkarıp 50 bin liraya kadar fiyat istemesi üzerine ayaklandı. Gece 03.00'te eylem başlatan Gemlikli pazarcılar, kent hali girişi ve otoban bağlantı yolunu trafiğe kapattılar. 



Eylem tam 7,5 saat sürdü. Çevik kuvvet ve güvenlik şube ekipleri pazarcıları ikna etmek için uzun uğraş verdi. Çıkan arbede esnasında 7 pazarcı gözaltına alındı. 

800 esnaf varken, 420 tezgahın ihale ile satışa çıkarıldığını ve bunun bir haksızlık olduğunu öne süren pazarcılar, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'a tepki gösterdiler. 

Eylem sebebiyle yol kapanınca Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gitmek isteyen bir hasta çocuk ise ulaştırılamadı. Polis de yolun kapatılmasına tepki gösterip pazarcıları eyleminden vazgeçirmeye çalıştı. 

Saat 10.30'a kadar kent halinden Bursa'daki pazarlara sebze meyve sevkiyatı yolun kapalı olması sebebiyle yapılamadı. Bursa’daki pazarlara hiçbir şekilde meyve sebze giremeyince pazarlar boş kaldı. 

Pazarcıların eylemi, polisin ikna çabasıyla 7,5 saat sonra sona erdi. Yarın Gemlik ilçesinde pazar yerleri için ihale yapılacak
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.