Hava Durumu

Bursa'daki FETÖ davasında çarpıcı detaylar ortaya çıktı!

Bursa eski valisi Şahabettin Harput ve beraberindeki 59 sanığın yargılandığı dava yeniden görülmeye başlandı. Duruşmanın ilk gününde tanık olarak dinlenen M.C., "FETÖ kurumlarının bir resmi yüzü bir de mütevelli diye bilinen gayri resmi yüzü vardır" diyerek döneme dair bildiklerini anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2018 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2018 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki FETÖ davasında çarpıcı detaylar ortaya çıktı!

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, aralarında eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ile bazı iş adamlarının da yer aldığı 14'ü tutuklu 60 sanığın yargılanmasına devam edildi. Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile sanık yakınları katıldı.

Duruşmada dinlenen tanıklardan M.C. bir dönem kendisinin de örgütün sohbet adı altındaki toplantılarına gittiğini belirtti. Tanık M.C., örgütün kurduğu vakıf ve derneklerin resmi ve gayri resmi yüzleri olduğunu vurgulayarak, "FETÖ'nün okullarının, vakıf ve derneklerinin bir resmi yüzü vardır bir de mütevelli denilen gayri resmi yüzü vardır. Bir dönem örgütün kararıyla kurulan Teknik Elemanlar Gelişim ve İletişim Derneğinde (TEGİDER) komisyon başkanlığı yaptım" diye konuştu.

Sanıklardan T.B.'yi kendi sohbet grubunda olduğu için tanıdığını ancak o dönem "Muaz" kod adıyla bildiğini vurgulayan M.C., "Benim kırılma noktam, 2014'teki mahalli seçimlerde, 'AK Parti'nin karşısında hangi parti güçlüyse ona oy verin' diye talimat verildi örgüt tarafından. Örgütün sözde ilçe imamı İ.D.'nin yardımcıları bunları aktardı bize. Bankasya'ya da para yatırma talimatı verildi örgütün önde gelen imamları tarafından, 'başka bankalardan para çekip, kredi alıp yatırın' dediler. Toplantıda buna itiraz ettim, yanlış yolda olduklarını söyledim. İşin içine faiz girince ben koptum örgütten. O toplantıda buradaki sanıklardan bazılarının da bulunduğunu net hatırlıyorum" dedi.
7 gün sürmesi beklenen duruşma, diğer tanıkların dinlenmesi için yarına ertelendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.